Νότιο Αιγαίο: Έφυγε η “Ελπίδα” επανέρχεται η κανονικότητα

Στους κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται από αύριο η ζωή στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδ/σου και των Κυκλάδων, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποχιονισμού σε όσες περιοχές δεν έλιωσε το χιόνι και επαναλειτουργούν υπηρεσίες, τράπεζες, σχολεία και καταστήματα.

«Στα νησιά δεν έχουμε καμία υποδομή για να διαχειριστούμε χιονοπτώσεις και μάλιστα τόσο έντονες» παρατήρησε σήμερα (26/01) σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, που ευχαρίστησε τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Δωδ/σου και Κυκλάδων, το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό, τα μέλη των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας και τους χειριστές των μηχανημάτων.

«Έχει αποκατασταθεί πλήρως το βασικό οδικό δίκτυο σε όλα τα νησιά, με εξαίρεση κάποιες ορεινές περιοχές. Καταφέραμε να μην κινδυνεύσουν συμπολίτες μας που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και δεν υπήρξαν οριζόντια προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης» είπε ο Γ. Χατζημάρκος, προσθέτοντας ότι εξεπλάγη ευχάριστα από την προετοιμασία και την οργάνωση του ΔΕΔΔΗΕ που επενέβαινε όπου υπήρχε πρόβλημα.
Παράλληλα όμως καυτηρίασε την στάση πολλών πολιτών που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την γενική αργία για να εκδράμουν προς τις χιονισμένες περιοχές. “Στα νησιά δεν έχουμε αντιολισθητικές αλυσίδες, κατάλληλα λάστιχα και οδηγική εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες. Υπήρξαν πολλοί που συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη απερισκεψία και ανευθυνότητα, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους και των οικογενειών τους” είπε.
Πρόσθεσε τέλος ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τα οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε, αναδεικνύουν τη σημασία και το ρόλο των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, που στην περίπτωση της υποστελεχωμένης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διαθέτουν μόλις έναν υπάλληλο στα Δωδ/σα και άλλον έναν στις Κυκλάδες.

ertnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!