Ο Μητσοτάκης είδε τον Ιερώνυμο – Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιανουαρίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η συνάντηση έγινε την περασμένη εβδομάδα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο της κυβερνητικής ρύθμισης

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δυο μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης ανοίξει τα χαρτιά του στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επανέλαβε την πάγια θέση της Eκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Πηγές του Μαξίμου υπογράμμιζαν ότι ο πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον Αρχιεπίσκοπο. Σε επίσημη επιστολή του προς τον κ. Μητσοτάκη, από τις 29/12/2023, ο κ. Ιερώνυμος είχε θέσει ως θέματα συζήτησης τη φοιτητική στέγη, την υπογεννητικότητα και τη στέγη για νεα ζευγάρια.

Όπως σημειώνεται, η κυβερνητική τοποθέτηση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ήρθε αργότερα στη δημόσια συζητηση, ενώ σε επίπεδο γενικών αρχών για το ζήτημα έχουν διατυπωθεί και δημοσίως οι θεσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 23 Ιανουαρίου.  

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρει: 

«Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9 η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα
συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!