Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας στη βάση του σχεδίου Τσίπρα

Πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας στη βάση του σχεδίου που είχαν επεξεργαστεί ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το Νοέμβριο του 2018, ετοιμάζεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο να ετοιμάσει τη σχετική νομοθετική πρόταση ώστε σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει μια ρελάνς μετά το πλήγμα που υπέστη το προοδευτικό του προφίλ με την εσωστρέφεια που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του κ. Παύλου Πολάκη και νωρίτερα της κυρίας Αθηνάς Λινού και τις ενστάσεις τους τόσο για την ουσία όσο όμως και την μονοθεματική ατζέντα της Κουμουνδούρου για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.

«Είπα στον Σωκράτη Φάμελλο και θα το κάνει η ΚΟ να κατατεθεί ως πρόταση νόμου η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για προχωρήσει ο διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας» είπε στην καταληκτική ομιλία του ο κ. Κασσελάκης στην ΚΕ.

Η πρόταση έτυχε θερμής υποδοχής από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κασσελάκη να προσθέτει: «Για να μπορέσει να υπάρξει διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας με σεβασμό στην Εκκλησία η οποία επιτελεί και θα επιτελεί τον ρόλο της στην κοινωνία για αλληλεγγύη και αδελφοσύνη».

Το ζήτημα τέθηκε και στη συνάντηση γνωριμίας που είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχιεπίσκοπο.

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!