Οικογένεια Πατρώνη: Νέα προσπάθεια εκποίησης για ακίνητα στην Μύκονο

Για δεύτερη φορά σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί ακίνητα που ανήκουν στην ΡΟΔΟΝ Ελλάς, μια εκ των πολλών εταιρειών που έχει δημιουργήσει η οικογένεια Πατρώνη. Η συγκεκριμένη εταιρεία, της οποίας διαχειρίστρια είναι η Καλλιόπη Πατρώνη, εμφανίζει μηδενικό κύκλο εργασιών σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, ενώ οι συνολικές της υποχρεώσεις φθάνουν στα 4 εκατ. ευρώ. 

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, μια σειρά από ακίνητα σε Σύρο, Μύκονο και Πειραιά, τα οποία εντάσσονταν σε πολυάριθμες επιχειρήσεις της οικογένειας, έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα των πλειστηριασμών, εκ των οποίων αρκετά πλέον έχουν περάσει σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ωστόσο, η περιπέτεια των πλειστηριασμών δεν έχει τελειώσει λόγω του μεγάλου όγκου των περιουσιακών στοιχείων και σήμερα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη επεισόδιο. 

Ειδικότερα, το ηλεκτρονικό σφυρί χτυπά για ένα αγροτεμάχιο, επιφάνειας 7.194 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση Κούνδουρος της Μυκόνου. Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, ενώ σύμφωνα με τις χρήσεις που ισχύουν στην εν λόγω περιοχή, η μέγιστη δόμηση που επιτρέπεται είναι επιφάνειας 263,88 τ.μ. για κατοικίες και 1.073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση. 

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο δεν έχει δασικές δεσμεύεις, καθώς με τελεσίδικη πράξη έχει χαρακτηριστεί ως μη δασικό. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 690.000 ευρώ, ενώ ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Intrum Hellas. 

Το δεύτερο σφυρί αφορά σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 7.019 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Φανάρι της Μυκόνου, εκτός σχεδίου πόλης. Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, ενώ σύμφωνα με τις χρήσεις που ισχύουν στην περιοχή, η μέγιστη επιφάνεια δόμησης που επιτρέπεται είναι επιφάνειας 260,38 τ.μ. για κατοικίες και 1.073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση. 

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού, κοντά στο κύριο λιμάνι, ενώ πρόκειται για μια περιοχή κυρίως δεύτερης τουριστικής κατοικίας και μικρότερων τουριστικών μονάδων. Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται με αυτοκίνητο, ενώ τα κτίσματα που εντοπίζονται ακολουθούν την τυπική αρχιτεκτονική που συναντάται στα νησιά των Κυκλάδων. 

Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 705.000 ευρώ, ενώ και αυτός ο πλειστηριασμός επισπεύδεται επίσης από την Intrum Hellas. 

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γίνει μια πρώτη προσπάθεια για την εκποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων χωρίς ωστόσο να βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης.

capital.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: