Περισσότεροι καύσωνες και πολλή ζέστη το καλοκαίρι 2024; Η πρώτη πρόγνωση

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον καιρό το καλοκαίρι του 2024;

Μετά την παρατεταμένη ζέστη που ζήσαμε από τα τέλη του Μαρτίου έως και τα μέσα του Απρίλιου, η αγωνία για το τι μας περιμένει το καλοκαίρι του 2024 στο πεδίο του καιρού, αρχίζει και αυξάνεται.

Έχοντας ως οδηγό τις περυσινές συνθήκες, όπου οι καύσωνες που χτύπησαν την Ευρώπη και συνεπώς την Ελλάδα είχαν παρατεταμένη διάρκεια, οι εκτιμήσεις δεν επικρατεί αισιοδοξία.

Η ίδια… απαισιοδοξία επικρατεί και στον επιστημονικό κόσμο, όπως φαίνεται, αφού η κλιματική αλλαγή φέρνει ακραίες καιρικές συνθήκες.

Μιλώντας, σήμερα, στο Action24, ο μετεωρολόγος – ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Θοδωρής Γιάνναρος έκανε μία εκτίμηση για το φετινό καλοκαίρι, τονίζοντας ότι θα πρέπει πλέον να «συνηθίσουμε τις απότομες μεταβολές του καιρού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής».

Ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει μία ασφαλής πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες που θα δούμε το τρίμηνο του καλοκαιριού, ωστόσο οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, και το καλοκαίρι του 2024 θα χαρακτηρίζεται από μεγάλες αποκλίσεις στη θερμοκρασία.

«Αυτό που βλέπω εγώ είναι και το φετινό καλοκαίρι θα είναι θερμό. Δεν μπορώ να ξέρω αν οι καύσωνες θα είναι περισσότεροι και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο, θα πρέπει να συνηθίσουμε πλέον τη νέα κανονικότητα. Τα καλοκαίρια θα είναι πιο ξηρά και θερμά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!