Πλειστηριασμοί: Με βαπόρι και… Μύκονο τα επόμενα σφυριά (pics)

Το παροπλισμένο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πρωτεύς» βγαίνει με τιμή εκκίνησης 750.000 ευρώ-Ποια οικόπεδα στο «Νησί των ανέμων» ανέβηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Με ένα…βαπόρι της γραμμής και πολλά οικόπεδα στη Μύκονο εμπλουτίστηκε η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα για τις 13 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί ένα από τα ιστορικά σκαριά της ελληνικής ακτοπλοΐας, το «Πρωτεύς».

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης» (Α.Ν.Ε.Σ.), επισπεύδουσα είναι η «AL-MA Μακρής» και η απαίτηση ανέρχεται σε 41.058,70 ευρώ, για επιδικασθέν κεφάλαιο και 2.245,40 ευρώ για επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη και λοιπά έξοδα.

Το «Πρωτεύς» είναι υπό ελληνική σημαία επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο κατασκευασμένο το 1973 από χάλυβα, ολικού μήκους 87,05 μ. πλάτους, 13,35 μ., βάθους από κατάστρωμα 7,97 μ., ολικής χωρητικότητας 1159,85 κόρων, και καθαρής χωρητικότητας 612,69 κόρων, που φέρει δύο κύριες μηχανές ιπποδύναμης 2×3000 ΒΗΡ.

Το πλοίο κατασχέθηκε αναγκαστικά «με όλα αυτού τα εξαρτήματα, συστατικά, παραρτήματα, παρακολουθήματα, εφόδια και προσαυξήματα, κύρια και βοηθητικά μηχανήματα, και μη έστω και ρητώς κατονομαζόμενα, είτε βρίσκονται εκτός αυτού είτε εντός αυτού και ανήκουν σε αυτό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι πέρυσι εκτελούσε δρομολόγια, ενώ πλέον είναι παροπλισμένο.

Η τιμή εκτίμησης είναι 1.000.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό έχει οριστεί σε 750.000 ευρώ (τα 2/3 της τιμής εκτίμησης).

Η ιστορία του

Το «Πρωτεύς» στα 50 χρόνια της ιστορίας του έχει μεταφέρει…εκατομμύρια επιβάτες σε διάφορες γραμμές. Πρόκειται για ένα πλοίο που χτίστηκε από ελληνικά χέρια στο Πέραμα το 1973.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου περί τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου παρέμεινε για σχεδόν 30 χρόνια. Μετά το 2000 δρομολογήθηκε στη γραμμή Νεάπολης-Αγίας Πελαγίας Κυθήρων- Γυθείου.

Το 2006 ναυλώθηκε από την Α.Ν.Ε.Σ. και εντάχθηκε στις γραμμές των Δωδεκανήσων, καλύπτοντας, με έδρα τη Σύμη και το Ρόδο, όλα τα νησιά μέχρι και το Καστελόριζο.

Το 2008 το πλοίο πέρασε στην πλήρη πλοιοκτησία της Α.Ν.Ε.Σ. και εξακολούθησε να ταξιδεύει στα Δωδεκάνησα μέχρι τις αρχές του 2013.

Στη συνέχεια δρομολογήθηκε στη γραμμή των Βορείων Σποράδων, εξασφαλίζοντας καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το «Πρωτεύς» είχε έρθει στην επικαιρότητα το χειμώνα του 2019 όταν υπό θυελλώδεις συνθήκες κόλλησε στα αβαθή της βραχονησίδας Δασκαλονήσι, χωρίς ευτυχώς περαιτέρω συνέπειες καθώς οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια προς το λιμάνι της Σκιάθου από παραπλέον σκάφος, ενώ δεν υπήρξε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση από το συμβάν.

Τώρα, αυτό το γερασμένο σκαρί αναμένει τον επόμενο ιδιοκτήτη του προκειμένου να οδηγηθεί, όπως συμβαίνει συνήθως, σε κάποιο διαλυτήριο.

Τα οικόπεδα στη Μύκονο

Στη σελίδα των πλειστηριασμών επανήλθαν μαζικά και αρκετά οικόπεδα στη Μύκονο, τα οποία ανήκουν σε εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη.

Πρόκειται, καταρχάς, για ένα προνομιακό αγροτεμάχιο 14 στρεμμάτων που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Μυκόνου, στη θέση «Σταροβούρλα-Φανάρι» και έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 27 Μαρτίου 2024 με τιμή πρώτης προσφοράς 1.433.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Μάρσα Οικοδομική, Κατασκευαστική, Τεχνική».

Η κατάσχεση έγινε για 300.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Φανάρι στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού κοντά στο κύριο λιμάνι. Είναι περιοχή κυρίως δεύτερης τουριστικής κατοικίας, και μικρών τουριστικών μονάδων.

Ειδικότερα, πρόκειται για αδόμητη έκταση επιφάνειας βάσει τίτλου 13.943 τ.μ. και βάσει τοπογραφικού 13.919,90 τ.μ.

Το γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση και βρίσκεται εντός της περιοχής στην οποία επιτρέπεται η οικοδόμηση κατοικίας, τουριστικών κατοικιών, κτιρίων εκπαίδευσης-υγείας, πρατηρίων βενζίνης, γεωργικών αποθηκών, αντλητικών εγκαταστάσεων, υδατοδεξαμενών, φρεάτων, εμπορικών καταστημάτων ή επαγγελματικών εργαστηρίων χαμηλής όχλησης, γεωργοκτηνοτροφικών κτιρίων χαμηλής όχλησης, κτιρίων συνάθροισης κοινού και πολιτιστικών λειτουργιών και υποσταθμού της Δ.Ε.Η. κλειστού τύπου.

Για τις 27 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός και για δύο ακόμη οικόπεδα στην ίδια περιοχή (Φανάρι) που ανήκουν στην εταιρεία Ρόδον Ελλάς, επίσης συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη.

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός ΓΠΣ , εκτός ΖΟΕ και εκτός οικισμού με έκταση, σύμφωνα με το κτηματολογικό διάγραμμα 4.196 τ.μ. Το δεύτερο αντίστοιχο αγροτεμάχιο είναι και αυτό άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός ΓΠΣ εντός ΖΟΕ και εκτός οικισμού ενώ έχει έκταση σύμφωνα με το κτηματολογικό διάγραμμα 4.208 τ.μ.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Intrum και οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί σε 420.000 ευρώ και 422.000 ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος, για τις 22 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί άλλοι 4 πλειστηριασμοί σε βάρος της εταιρείας Μάριαμ Ελλάς, με επισπεύδουσα και πάλι την Intrum για αγροτεμάχια στην περιοχή «Σταρόβουρλα Φανάρι» της Μυκόνου με συνολική τιμή εκκίνησης 794.700 ευρώ.

newmoney.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!