Πλειστηριασμοί: Το συγκρότημα της Κηφισιάς, τα ξύλινα ποδήλατα της Coco-mat και η… Μύκονος (pic)

Το σφυρί σε βάρος της εταιρείας ΕΜΙΝΕΟ για χρέη προς την Coco-mat Bike Move On Nature, η προσφυγή στο δικαστήριο και η συμφωνία για πώληση σε τρίτο επιχειρηματία από το «νησί των ανέμων»

Ένας πλειστηριασμός… με τα όλα του είναι αυτός που προγραμματίστηκε μεν για τον ερχόμενο Ιούνιο, αλλά δεν προβλέπεται και να γίνει… Ειδικότερα, αφορά ένα ολόκληρο κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, περιλαμβάνει χρέη προς την εταιρεία του Παύλου Ευμορφίδη που φτιάχνει τα ξύλινα ποδήλατα της Coco-mat, ενώ ως παράγοντας- «κλειδί» που δίνει τη λύση εμφανίζεται επιχειρηματίας από τη Μύκονο.

Όσον αφορά τα τυπικά, ο πλειστηριασμός που ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου 2023, -αλλά έχει ανασταλεί-, στρέφεται σε βάρος της εταιρείας ΕΜΙΝΕΟ Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων Α.Ε., με επισπεύδουσα την Pumkin and Bamboo Κατασκευή και Εμπορία Ξύλινων Ποδηλάτων Α.Ε.

Το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 154.177 ευρώ και στο σφυρί βγαίνει η πλήρης κυριότητα 55 οριζόντιων ιδιοκτησιών ενός ακινήτου στην Κηφισιά. Πρόκειται για ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 4.829,84 τ.μ. «μετά του υπάρχοντος κτηριακού συγκροτήματος». Το συγκρότημα αποτελείται από τρία αυτοτελή κτήρια, με δύο ενιαία υπόγεια και καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Κηφισιά, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Αρκαδίας, Ευρυμάνθου (πρώην Τροιζηνίας), Αχαΐας και Μεγαλοπόλεως.

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Η ΕΜΙΝΕΟ Α.Ε. συστάθηκε το 2007 με επικεφαλής (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) τον Κρίστα Σάντιτς, ο οποίος εμφανίζεται και ως CEO στην Robne Kuce Beograd.
Η επισπεύδουσα Pumkin and Bamboo Α.Ε. δεν είναι άλλη από την Coco-Mat Bike Move On Nature, την εταιρεία που οραματίστηκε και δημιούργησε ο Πολ Ευμορφίδης το 2016 και η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή των δημοφιλών ξύλινων ποδηλάτων που λανσάρει η πασίγνωστη εταιρεία στρωμάτων και ειδών σπιτιού. Από το 2020 επικεφαλής της εταιρείας έχει αναλάβει ο γιος του Πολ Ευμορφίδη, Βιλλέμ που διαμένει στην Αμβέρσα.


Όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της για τη χρήση 2021 ο κύκλος εργασιών της έφτασε τα 389.392 ευρώ έναντι 204.956 ευρώ το 2020, με τα λοιπά έσοδα να ανέρχονται σε 290.666 ευρώ έναντι 50.543 ευρώ και τα προ φόρων αποτελέσματα να διαμορφώνονται σε κέρδη 172.152 ευρώ, έναντι ζημιών 156.823 ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Το συγκρότημα και ο υποψήφιος αγοραστής

Το εν λόγω συγκρότημα στην Κηφισιά, ιδιοκτησίας της ΕΜΙΝΕΟ, περιλαμβάνει ισόγειο χώρο 349,88 τ.μ. που έχει εκτιμηθεί στις 496.860 ευρώ, πρώτο όροφο 316,20 τ.μ. που έχει εκτιμηθεί στις 451.190 ευρώ, δεύτερο όροφο 321,37 τ.μ. που έχει εκτιμηθεί στις 455.830 ευρώ, καθώς και 53 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων που έχουν εκτιμηθεί προς 4.560 ευρώ η καθεμιά. Έτσι η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται στα 1.641.000 ευρώ.

Η ΕΜΙΝΕΟ Α.Ε. στις 11 Νοεμβρίου 2022 προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να της επιτραπεί η ελεύθερη εκποίηση των παραπάνω κατασχεμένων οριζόντιων ιδιοκτησιών.
Από τα όσα αναφέρονται στην απόφαση, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο αγοραστή Α.Κ. (επιχειρηματία και μέλος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες της Μυκόνου) ο οποίος προτίθεται να καταβάλει ως τίμημα το ποσό των 1.641.000 ευρώ. Στο αίτημα μάλιστα της ΕΜΙΝΕΟ συναίνεσε και η επισπεύδουσα Coco-Mat Bike Move On Nature.

Έτσι, στις 28 Νοεμβρίου 2022 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επέτρεψε την ελεύθερη πώληση στο παραπάνω τίμημα με την προϋπόθεση αυτή να ολοκληρωθεί το αργότερο 10 μέρες πριν την ημερομηνία του πλειστηριασμού, ο οποίος σημειωτέον έχει ήδη τεθεί σε αναστολή.
Μένει να φανεί αν θα τηρηθεί η συμφωνία ώστε να αποτραπεί το σφυρί

newmoney.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!