Ποιες εθνικότητες αναζητούν διακοπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονο και Νάξο

Αυξημένες διαδικτυακές αναζητήσεις για διαμονή στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Νάκο κατέγραψε το Νοέμβριο η εταιρεία Tourix, που εξειδικεύεται στο Τουριστικό Μάρκετινγκ, ενώ, αντίθετα, τον συγκεκριμένο μήνα χαμηλώνει το ενδιαφέρον διαδικτυακής αναζήτησης για διαμονή στη Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, για τους περισσότερους προορισμούς μπορεί να έχουμε φύγει από την high season, αλλά αυτό δε σταματάει τους χρήστες του διαδικτύου να αναζητούν τη διαμονή αλλά και τις κρατήσεις για το επόμενο έτος 2023. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 21.000 όρους αναζητήσεων στη Google, που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στον εκάστοτε προορισμό.

Αναλυτικά τα Tourix Analytics για τους 7 προορισμούς που παρακολουθεί η εταιρεία αναδεικνύουν τις ακόλουθες διαπιστώσεις:

ΑΘΗΝΑ

Το Νοέμβριο του 2022 παρουσιάστηκε υψηλό ποσοστό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Αθήνα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Νοέμβριο τα προηγούμενα έτη.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Αθήνα για τον Νοέμβριο 2022 είναι οι ΗΠΑ και ακολουθούν με σημαντική διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Γερμανία και η Γαλλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δωδεκάδα που είναι η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ελβετία. 


 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Νοέμβριο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Νοέμβριο τα προηγούμενα έτη.  Η Θεσσαλονίκη για το 2022 είχε ρεκορ αναζητήσεων για διαμονή τον Οκτώβριο του 2022.

Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Νοέμβριο για διαμονή στη Θεσσαλονικη ήταν η Γερμανία, η Κύπρος, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σερβία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η Βουλγαρία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία και η Ρουμανία.ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα για το 2022 είχε ρεκορ αναζητήσεων για διαμονή στο νησί με τον μήνα Ιούλιο να κορυφώνεται το διαδικτυακό ενδιαφέρον. Ο όγκος αναζητήσεων για τον Νοέμβριο του 2022 είναι υψηλότερος σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 κατά 140% και με τον Νοέμβριο του 2019 κατά 60%.

Οι τοπ χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Κέρκυρα για τον μήνα Νοέμβριο είναι η Γερμανία με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ιταλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν την δεκάδα που είναι η Πολωνία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ελβετία.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Για το Νοέμβριο του 2022 χαμηλώνει το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στη Σαντορίνη, με σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα παλαιότερα έτη. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 αυξήθηκαν κατά  84% και σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019 αυξήθηκαν κατά 67%.

Οι τοπ χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Σαντορίνη για τον μήνα Νοέμβριο είναι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η Ισπανία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Πολωνία και η Ιρλανδία.
 
ΜΥΚΟΝΟΣ

Το Νοέμβριο του 2022 έχει μειωθεί το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Μύκονο, αλλά παραμένει υψηλότερο σε σχέση με τα παλαιότερα έτη. Συγκεκριμένα, είναι αυξήθηκε κατά 108% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 και κατά 69% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Οι τοπ χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Σαντορίνη για τον μήνα Νοέμβριο είναι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα η Γερμανία, η Αυστραλία και η Γαλλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δωδεκάδα που είναι η Ιταλία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Ολλανδία, το Ισραήλ και η Αυστρία.


ΝΑΞΟΣ

Το Νοέμβριο του 2022 το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στη Νάξο ήταν υψηλότερο σε σχέση με τα δεδομένα για Νοέμβριο των προηγούμενων ετών.

Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων για τον μήνα Νοέμβριο είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Αυστρία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η Ιταλία, η Ελβετία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Πολωνία.


 
ΡΟΔΟΣ

Το Νοέμβριο του 2022 μειώθηκε ο όγκος διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Ρόδο, αλλά παραμένει υψηλότερος σε σχέση με τα παλαιότερα έτη για το μήνα.

Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Νοέμβριο για διαμονή στη Ρόδο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία.
Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων για τον μήνα Νοέμβριο είναι η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα η Γαλλία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι το Βέλγιο, η Πολωνία, η Σουηδία, η Αυστρία και το Ισραήλ.

tornosnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!