Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2024

Ελαφρύτερο το φετινό ραβασάκι της εφορίας για 4 κατηγορίες φορολογουμένων.

Ελεύθεροι επαγγελματίες με καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, όσοι προχώρησαν σε προσλήψεις, φορολογούμενοι που ανακαίνισαν κάποιο ακίνητό τους, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι με πρόσθετες αμοιβές για υπερωρίες, επιχορηγήσεις και έκτακτα επιδόματα, θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερο φόρο με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Αντίθετα «φουσκωμένος» θα είναι ο φορολογαριασμός για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις που σήμερα δήλωναν στην εφορία πολύ χαμηλά εισοδήματα ή ακόμα και μηδενικά.

Ελαφρύνσεις

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει η αυλαία των φορολογικών δηλώσεων μεταξύ των φορολογουμένων που θα δουν ελαφρύνσεις στο εκκαθαριστικό περιλαμβάνονται σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ:

Ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι- ατομικές επιχειρήσεις με εισοδήματα πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα.

Ο φετινός λογαριασμός θα είναι μειωμένος κατά 325 ευρώ λόγω της μείωσης κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος, η οποία ισχύει για όλους τους επαγγελματίες.

Στην περίπτωση που υπάρχει και υποκατάστημα κερδίζουν επιπλέον 300 ευρώ καθώς το τέλος μειώνεται από 600 σε 300 ευρώ.

Επαγγελματίες και επιχειρήσεις που προχώρησαν σε προσλήψεις

Έως και 1.000 ευρώ θα ξεφουσκώσει το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης για επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αύξησαν το προσωπικό τους για ένα τουλάχιστον τρίμηνο εντός του 2023.

Οι συγκκεκριμένοι φορολογούμενοι απλλάσσσονται πλήρως από το τέλος επιτηδεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι θα γλιτώσουν έως και 1.000 ευρώ ανάλογα με τη μορφή και την έδρα της εταιρίας τους.

Την ελάφρυνση δικαιούνται επιτηδευματίες και επιχειρήσεις με εκκαθάριστα έσοδα έως και 2 εκατ. ευρώ ετησίως, οι οποίοι αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον 3/12 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Φορολογούμενοι με ανακαινίσεις κατοικίων

Όσοι πραγματοποίησαν δαπάνες για την ανακαίνιση ή την επισκευή της κατοικίας τους θα έχουν έκπτωση έως και 1.600 ευρώ στον φόρο εισοδήματος που θα κληθούν να καταβάλουν φέτος.

Οι φορολογούμενοι για εργασίες ύψους 16.000 ευρώ θα έχουν έκπτωση 40%, δηλαδή 6.400 ευρώ, ποσό που κατανέμεται ισόποσα σε 4 χρόνια, δηλαδή 1.600 ευρώ τον χρόνο.

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!