“Κλειδώνουν” τα μέτρα στήριξης για τις τιμές του ρεύματος – Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να “κλειδώσουν” οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Μητσοτάκης λίγο μετά τις έξι το απόγευμα συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Υπουργό Ενέργειας, για να καταλήξουν το ταχύτερο σε μια μεγάλη παρέμβαση στήριξης για τις τιμές στο ρεύμα. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, ενώ εκτός από τον Κώστα Σκρέκα, στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Κατά τις ίδιες πηγές, η παρέμβαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, πιθανότατα ως το Σαββατοκύριακο και το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν τον Ιούνιο και θα ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους.

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν πως συζητείται ένα πακέτο 4 – 5 δισ. ευρώ, με κονδύλια τόσο από τον προϋπολογισμό όσο και από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Στόχος είναι τα τιμολόγια του ρεύματος να μειωθούν κοντά στα περσινά επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται δυο εναλλακτικά σενάρια:

– Το ένα είναι η επιβολή πλαφόν στη χονδρική αγορά του φυσικού αερίου που διαμορφώνει τις τιμές στο ρεύμα.
– Το δεύτερο είναι η επέκταση και η αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ακόμη και σε καταναλώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες.

λογαριασμοί ΔΕΗ

Υπενθυμίζεται πως στις 29 Απριλίου, ο πρωθυπουργός είχε ξεκινήσει την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προαναγγέλοντας πως σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στην ενεργειακή “έκρηξη”.

Είχε κάνει μάλιστα ειδική αναφορά “εισαγόμενη ακρίβεια” που όπως είπε πολιορκεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ τόνισε πως η στήριξη των εισοδημάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης με αναφορά στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαΐου.

thetoc.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: