Λίστα Πέτσα: Η Δικαιοσύνη ερευνά, η κυβέρνηση καλύπτει

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Στα χέρια της Οικονομικής Εισαγγελίας οι καταγγελίες για την «λίστα Πέτσα» και ερευνώνται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ πληροφορήθηκαν σήμερα, μετά τη χθεσινή σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ότι έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή μέρος της υπόθεσης.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με την αναφορά που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες.

Σχετικά μετά τους εκπροσώπους της εταιρίας που ανέλαβε την κατανομή των κονδυλίων στα ΜΜΕ για την κρατική διαφημιστική καμπάνια για τον COVID-19 διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση, ενώ γνωρίζει ότι υπάρχει ήδη έρευνα σε εξέλιξη και μέρος της έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, δεν το έχει αναφέρει καν, ούτε στη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου προκλήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε  με τη γνωστή δικαιολογία «θα τα βρει η δικαιοσύνη».

Είναι αναμενόμενο αυτή η έρευνα που αφορά μέλη της κυβέρνησης να συζητηθεί στην Εξεταστική Επιτροπή που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή


Μπορείτε να βρείτε τα social media μας εδώ:

Διαβάστε ακόμη:
Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: