Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει Χριστουγέννων

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για την εξέλιξη της πανδημίας με την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον και, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων ενόψει των γιορτών.

Η μετάλλαξη Όμικρον όπως ήταν αναμενόμενο φέρνει ανατροπή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που κλήθηκε να αποφασίσει μεταξύ πολλών πρόσθετων μέτρων, τα οποία και θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει η επαναφορά της μάσκας παντού, περισσότερα rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στην εργασία τους, αποκλεισμός όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει τη δωρεάν πρόσβαση σε self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για τις γιορτές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, τα self test θα διανέμονται δωρεάν από τα φαρμακεία, με το ΑΜΚΑ των πολιτών. Η διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Δεκεμβρίου και θα πρόκειται για ισχυρή σύσταση προς όλους τους πολίτες, μαζί με ευρύτερες συστάσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων και οριοθέτηση των επαφών και την περίοδο των εορτών.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: