5ο Φεστιβάλ Πάρου με ποικίλες εκδηλώσεις

Από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στην Παροικιά της Πάρου το 5ο Φεστιβάλ Πάρου, το οποίο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Πάρου και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Φεστιβάλ Πάρου.

Ειδικότερα, το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα με ποικίλες εκδηλώσεις στην Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, στην Πλατεία Εκατονταπυλιανής, στον ‘Αγιο Κωνσταντίνο της Παραλίας Παροικίας, στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάρου και στην περιοχή γύρω από το Κάστρο Παροικίας.

Κεντρικός σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η ανάδειξη του πολύπλευρου πολιτισμού του νησιού και των ανθρώπων του και η διάδοση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σε όλο τον κόσμο. Στο επίκεντρο του φετινού φεστιβάλ είναι ο ορυκτός πλούτος της παριανής γης. Με πρωταγωνιστή το περίφημο λευκό της  μάρμαρο, το λυχνίτη, η Πάρος έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο κυρίως μέσα από τη χρήση του στην γλυπτική και την αρχιτεκτονική.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η μουσική, η αρχιτεκτονική, το φυσικό περιβάλλον, η λογοτεχνία, οι τέχνες, η διατροφή και οι κάθε λογής παραδόσεις που συνθέτουν την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, διαμορφώνουν ένα πλούσιο πεδίο διάδρασης, τόσο των ντόπιων, όσο και των επισκεπτών, με το παρελθόν και το παρόν του τόπου. Συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, συζητήσεις, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, εργαστήρια με ντόπιους τεχνίτες και ένα πλήθος άλλων δράσεων αποσκοπούν να αναδείξουν την αθέατη πλευρά του νησιού.

tornosnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: