8ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου, 28-30 Ιουλίου

Τρεις βραδιές με αναγνώσεις πεζογραφίας και ποίησης, συζητήσεις και μία παράσταση

16 πεζογράφοι και ποιητές από 6 χώρες έρχονται στην Τήνο.

Μικρό, σύντομο, περιεκτικό, σπιτίσιο, νοικοκυρεμένο, το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου από το 2010 μέχρι σήμερα έχει φέρει στο νησί πάνω από 150 συγγραφείς, σημαντικούς δημιουργούς από όλες τις ηπείρους και από πολλές γλώσσες. Το φεστιβάλ είναι ένα πανηγύρι λέξεων, στίχων, ιστοριών, αφηγήσεων και ιδεών που μας ξεναγεί στον κόσμο της λογοτεχνίας. Στα κείμενα των συγγραφέων δεν διαβάζουμε μόνο τους συγγραφείς αλλά και τον εαυτό μας. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις με συγγραφείς ανοίγουν έναν χάρτη, σχεδιάζουν μια διαδρομή, κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της πιθανότητας.

Εφέτος συμμετέχουν (με τη σειρά που εμφανίζονται) οι Κώστας Καναβούρης, Αντιγόνη Κατσαδήμα, Αγγελική Κορρέ, Κρίστοφερ Μπάκεν (HΠA), Ναταλίγια Ντόβοπολ (Ουκρανία) και Χρύσα Σπυροπούλου την Πέμπτη, 28 Ιουλίου, στη Χώρα, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Την άλλη μέρα, Παρασκευή 29 Ιουλίου, στην Αγία Τριάδα στη Γύρλα, θα ακούσουμε την Ίγια Κίβα (Ουκρανία), τον Φίλιππο Φιλίππου, τον Αλέκο Φλωράκη, τον Χουσεΐν Χαμπάς (Κουρδιστάν) και την Νάντη Χατζηγεωργίου. Την τελευταία μέρα, Σάββατο, 30 Ιουλίου στον Αρνάδο, θα κλείσουν το φεστιβάλ οι Λεβέντ Καρατάς (Τουρκία), ο Πάμπος Κουζάλης (Κύπρος), η Παυλίνα Μάρβιν, η Ευγενία Μπογιάνου και ο Βασίλης Ρούβαλης. Όλες οι βραδιές ξεκινούν στις εννιά το βράδυ.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα δούμε την «Ιστορία του λαβυρίνθου», μία παράσταση για σύγχρονες σκοτεινές κατασκευές βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Τίτου Πατρίκιου με τον μουσικό Κρέοντα Κανακάρη και τις ποιήτριες Παυλίνα Μάρβιν και Νάντη Χατζηγεωργίου.

Το φεστιβάλ το διοργανώνει η Κοινωνία των (δε)κάτων με την υποστήριξη του Δήμου Τήνου, του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Χορηγός μεταφορών η Fast Ferries.

Καλλιτεχνικός διευθυντής Ντίνος Σιώτης Ε info@dekata.gr Τ 6976111645

circogreco.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: