Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εντοπίσθηκαν 4.000 υποδηλωμένοι εργαζόμενοι

Σχεδόν 4.000 περιπτώσεις υποδηλωμένων εργαζομένων που απασχολούνταν περισσότερες ώρες από αυτές που δηλώνονται στην «Εργάνη» έχουν εντοπιστεί μέσω της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Στην βάση αυτή προωθούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα κάνουν τη χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας πιο αποτελεσματική, αλλά και ευκολότερη, τόσο για τους εργαζομένους όσο και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ολοκληρώνεται η καταγραφή των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών στους νέους κλάδους που σήμερα εφαρμόζεται πιλοτικά, προκειμένου να εκδοθεί μια νέα διευκρινιστική εγκύκλιος που θα επιδιώκει την επίλυσή τους.

Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε τράπεζες, μεγάλα σούπερ μάρκετ και ΔΕΚΟ έχει δείξει ότι παρά τις αρχικές δυσκολίες και αντιδράσεις, η κάρτα πλέον χρησιμοποιείται από όλους, χωρίς προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους, η ψηφιακή κάρτα εφαρμόζεται σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο, όμως τα πρόστιμα θα αρχίσουν να επιβάλλονται για τη βιομηχανία από τις αρχές Απριλίου και για το λιανεμπόριο τον Μάιο.

Σύμφωνα πάντως με την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ήδη από τη χρήση της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων, κυρίως της κάρτας εργασίας, τουλάχιστον 4.000 εργαζόμενοι σε 212 επιχειρήσεις, οι οποίοι φοβόνταν να καταγγείλουν τον εργοδότη τους, έλαβαν τα δεδουλευμένα τους.

Πρόκειται για εργαζομένους οι οποίοι μέσω των νέων αυτών εργαλείων φάνηκε πως ήταν υποδηλωμένοι, εργάζονταν δηλαδή περισσότερες ώρες από αυτές που δηλώνονταν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Κάτι που φάνηκε αμέσως με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας.

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!