Ρεπορτάζ Dnews: «Φωτιά και λάβρα» οι τιμές στα τρόφιμα που καταναλώνουν καθημερινά τα παιδιά

Ένα επιπλέον κόστος που βαραίνει ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό για το μηναίο σούπερ μάρκετ είναι τα προϊόντα που καταναλώνουν τα παιδιά. Οι τιμές στα παιδικά δημητριακά, γιαούρτια, μπάρες, γάλατα έχουν εκτοξευθεί.

Προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα για την διατροφική αλυσίδα των παιδιών και είναι αδύνατον οι γονείς να τα «κόψουν» από τη λίστα του σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στο Dnews, αρκετοί έχουν αναγκαστεί να σταματήσουν άλλες δραστηριότητες έτσι ώστε να διαθέτουν τα χρήματα για την αγορά τους.

Όπως αποτυπώνεται και στο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το Dnews, ενδεικτικά τα παιδικά δημητριακά γνωστών εταιριών τα 375γρ κοστίζουν 4,40 ευρώ, ενώ τα 550γρ 5,68 ευρώ. Μπάρα δημητριακών με βρώμη και ροδάκινο στοιχίζει 6,38 ευρώ το τεμάχια. Τα γιαούρτια με ροδάκινο, μήλο και βρώμη, κάνουν 7,39 ευρώ το κιλό. Διαφορετικής ετικέτας γιαούρτια με μήλο, αχλάδι και μπανάνα είναι στα 9,29 ευρώ το κιλό.

DIMITRIAKA FINAL1

«Μόνο για το σούπερ μάρκετ χρειαζόμαστε με την σύζυγο μου και για τα δυο μας παιδιά πάνω από 500 ευρώ το μήνα», λέει ο κ. Στέλιος και συνεχίζει: «τα τελευταία δύο χρόνια αισθανόμαστε ότι δουλεύουμε για να πληρώνουμε το σούπερ μάρκετ. Είναι βασικά αγαθά που δεν γίνεται να μην τα αγοράσουμε. Για εμάς παίρνουμε τα απολύτως απαραίτητα, αλλά για τα παιδιά δεν μπορούμε να κόψουμε κάτι. Τι να κάνουμε να μην τους πάρουμε γάλα, γιαούρτια; Είναι δυνατόν; Αναγκαστήκαμε και εμείς όπως πολλοί γονείς που τα συζητάμε να τα σταματήσουμε από τις δραστηριότητες. Πήγαινε η μικρή χορό, αλλά δεν έφταναν τα χρήματα οπότε σταμάτησε να πηγαίνει από τον Ιανουάριο. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη».

tyrakia pexels final

Ποια προϊόντα βάζουν «φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό

DIMITRIAKA FINAL 2

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι παρότι υπάρχουν προϊόντα που οι τιμές τους είναι λίγο πιο κάτω, η ποιότητα τους είναι εξίσου χαμηλή, με αποτέλεσμα να μην τα επιλέγουν. «Είναι ένα πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα το γάλα, τα γιαούρτια και τα τυράκια σε συσκευασία που παίρνει το παιδί στο σχολείο καθώς οι τιμές τους είναι πάρα πολύ ακριβές και είναι προϊόντα τα οποία πρέπει να τα καταναλώνει σε καθημερινή βάση. Γάλα με δημητριακά το πρωί, γάλα το βράδυ, ένα γιαούρτι το μεσημέρι, καταλαβαίνετε ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Όταν αυτό συνδυαστεί και με τα υπόλοιπα έξοδα ο κλοιός σφίγγει ακόμα περισσότερο. Φυσικά δεν μπορούμε να του τα στερήσουμε όπως και να πάρουμε προϊόντα που μπορεί να είναι πιο φθηνά αλλά είναι χαμηλότερης ποιότητας. Έτσι αναγκαζόμαστε να κόβουμε από άλλα πράγματα για να μπορούσε να τα καταφέρουμε», δηλώνει ο κ. Αλέξανδρος στο Dnews.

giaourtia pexels final

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!