Σαρώνουν οι ιώσεις: Μέχρι πότε θα διαρκέσει η έξαρση – Τι είπε ο Μαγιορκίνης 

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα κρούσματα ιώσεων στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με τους ειδικούς να αναμένουν συνέχιση του κύματος για αρκετές εβδομάδες ακόμα.

Μιλώντας στον ANT1, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε ότι η έξαρση οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τα δυο τελευταία χρόνια -λόγω των περιορισμών του κορονοϊού- τα αντισώματα έχουν πέσει στον γενικό πληθυσμό. Προέβλεψε δε ότι όλη αυτή η κατάσταση θα μας απασχολήσει και τον Φεβρουάριο.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση που άνοιξε για τον αν θα πρέπει να καθυστερήσει η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία για λίγες ημέρες ακόμη, ο κ. Μαγιορκίνης, εμφανίστηκε αντίθετος, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο αν έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα

Αναφερόμενος στην έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, στην Κίνα, ο κ. Μαγιορκίνης, εξήγησε γιατί δε συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κίνα οφείλεται κυρίως σε δυο λόγους ανέφερε. Αφενός, επειδή -λόγω των αντιδράσεων των πολιτών- οι Αρχές σταμάτησαν την πρακτική των μηδενικών κρουσμάτων και ο ιός άρχισε να κυκλοφορεί και αφετέρου επειδή η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ μικρή και τα εμβόλια στην Κίνα φαίνεται πως δεν είναι και πολύ αποτελεσματικά.

ethnos.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!