Σφυριά στη Μύκονο: Πότε κληρώνει για το «πριγκιπικό ακίνητο» και τα οικόπεδα στον Κούνδουρο (pics)

Οι δύο πλειστηριασμοί στο «Νησί των Ανέμων» αφορούν ακίνητο των επιχειρηματιών Στ. Μεγακλή και Karl Egon Fricbrich Prinz Zu Furstenberg στα Ματογιάννια και αγροτεμάχια 14 στρεμμάτων της οικογένειας Πατρώνη

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 18 Νοεμβρίου εκπέμπουν… κοσμοπολίτικο άρωμα, καθώς σε αυτούς περιλαμβάνονται τρεις που αφορούν ακίνητα στον «πλανήτη Μύκονος»…

Ο πρώτος ειδικότερα αφορά την περίπτωση του «πριγκιπικού ακινήτου» στα Ματογιάννιατην οποία έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το newmoney.gr.

Το εν λόγω ακίνητο είναι ξεχωριστό τόσο λόγω θέσης, στο πιο εμπορικό σημείο της Μυκόνου, όσο και λόγω…τίτλου. Βρίσκεται στο κέντρο της Χώρας και επί των οδών Ματογιάννη και Καλογερά, όπου λειτουργούν καταστήματα γνωστών fashion brands και ανήκε εξ αδιαιρέτου στους επιχειρηματίες Σταύρο Μεγακλή και Karl Egon Fricbrich Prinz Zu Furstenberg, οι οποίοι διατηρούσαν από το 2000 την Furstenberg Boutique στην Ακτή Καμπάνη. Οι δύο επιχειρηματίες που συνδέονταν με φιλική σχέση είχαν προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου με δανεισμό και οι δόσεις του δανείου εξυπηρετούνταν κανονικά. Ωστόσο κάποια στιγμή με την κρίση το 2015 άρχισαν οι καθυστερήσεις των αποπληρωμών και περίπου το 2017-2018 σταμάτησαν εντελώς.

Το ακίνητο άρχισε να βγαίνει στο σφυρί από τον Ιανουάριο του 2020 με τιμή εκκίνησης 660.000 ευρώ. Ακολούθησε ανακοπή, μετά την οποία η τιμή διπλασιάστηκε και τον Οκτώβριο του 2020 βγήκε στα 1,3 εκατ. ευρώ. Το τρίτο σφυρί χτύπησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, με τον πήχη πάλι στα 1,3 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Για τον αυριανό επαναληπτικό πλειστηριασμό η τιμή εκκίνησης έχει μειωθεί κατά 20%, στα 1.040.000 ευρώ και αφορά το ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας σε έκαστο των καθ’ ων για:

-οριζόντια ιδιοκτησία (ανώγειος οικία) που καταλαμβάνει τον πρώτο όροφο, μίας διώροφης οικοδομής, η οποία βρίσκεται στην οδό Ματογιάννη και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτάσεως 109,30 τ.μ. και στο ισόγειό της βρίσκονται δύο καταστήματα.

-ένα ακόμη δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του (δώμα του ισογείου), τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής.

Ειδικότερα, η ανώγειος οικία αποτελείται από πέντε χώρους (σάλα, τραπεζαρία, κουζίνα και δύο δωμάτια) με πατάρι, τα οποία έχουν συνολικό εμβαδόν (χωρίς το πατάρι) 96,72 τ.μ. Στο ισόγειό της, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκονται δύο καταστήματα. Το έτερο δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του, τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής, έχουν μαζί με το παρακείμενο λουτρό στο «καταστέγι» εμβαδόν 56,50 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση και την εξωτερική αυτοψία, το ακίνητο, που περιήλθε στην κυριότητα των δύο οφειλετών μέσω αγοράς τον Οκτώβριο του 2007 «βρίσκεται σε οικόπεδο εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας Μυκόνου στην πιο εμπορική περιοχή της πόλης. Οι χρήσεις στην περιοχή είναι εμπορικές με πλήθος εμπορικά καταστήματα γνωστών ελληνικών και ξένων οίκων αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυρίως μπαρ και εστιατόρια)» Όπως τονίζεται, τα μισθώματα των καταστημάτων είναι πολύ υψηλά.

Τα οικόπεδα της οικογένειας Πατρώνη

Οι άλλοι δύο πλειστηριασμοί στο «Νησί των ανέμων» αφορούν την οικογένεια Πατρώνη η οποία την τελευταία διετία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πολλά σφυριά για ιδιοκτησίες της στην Αθήνα, τη Σύρο, τη Μύκονο και τη Β. Ελλάδα.

Αυτή τη φορά στρέφονται σε βάρος της «Ρόδον Ελλάς Οικοδομική-Τουριστική-Ξενοδοχειακή-Τεχνική Εταιρεία», που είναι μια από τις πολλές εταιρείες συμφερόντων της συγκεκριμένης οικογένειας.

Το ένα σφυρί αφορά αγροτεμάχιο που βρίσκεται στη θέση «Κούνδουρος» και έχει σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, έκταση 7.307 τ.μ. Είναι εκτός ορίων οικισμού και σχεδίου πόλεως, αλλά χαρακτηρίζεται άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Στη συγκεκριμένη ζώνη επιτρέπεται μέγιστη δομήσιμη επιφάνεια για κατοικίες 263,88 τ.μ. και 1073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 690.000 ευρώ. Το ακίνητο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2006. Το δεύτερο αφορά αγροτεμάχιο, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο καθώς και περιτοιχισμένο με ξερολιθιά, στη θέση «Σταρόβουρλα-Φανάρι». Έχει έκταση 7.019,91 τ.μ. και είναι εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμού ενώ δεν έχει δασικές δεσμεύσεις.

Στη συγκεκριμένη ζώνη επιτρέπεται μέγιστη δομήσιμη επιφάνεια για κατοικίες 260,38 τμ. και 1073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση. Στην περιοχή επιτρέπεται η οικοδόμηση κατοικίας, τουριστικών κατοικιών, κτιρίων εκπαίδευσης, υγείας, πρατηρίων βενζίνης, γεωργικών αποθηκών, αντλητικών εγκαταστάσεων, υδατοδεξαμενών, φρεάτων, εμπορικών καταστημάτων ή επαγγελματικών εργαστηρίων χαμηλής όχλησης κλπ.

Και αυτό το αγροτεμάχιο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2006 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 705.000 ευρώ.

newmoney.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!