Σιδέρης (ΟΕΝΓΕ): Δεν έχει γίνει αγορά ασθενοφόρων από το 2015

Στην ανάγκη της ανασυγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ελλάδας, αλλά και στην πολιτική υποστελέχωσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΚΑΒ, αναφέρθηκε σήμερα (8/6) ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο Γιώργος Σιδέρης, αναφερόμενος στα τραγικά συμβάντα των τελευταίων ημερών, αποκάλυψε μέσω στοιχείων την τρομακτική και άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΚΑΒ.

Αναφερόμενος στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, παρουσίασε ενδεικτικά ότι έχει να γίνει αγορά ασθενοφόρων από το 2015, ενώ την περίοδο από το 2019 μέχρι το 2022 έγιναν 450 συνταξιοδοτήσεις. Στον αντίποδα, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι μόλις 46. Συνεχίζοντας, ο κ. Σιδέρης, σημείωσε ότι σχεδόν 170 άτομα είναι συμβασιούχοι, ενώ οι ελλείψεις που καταγράφονται είναι πάνω από 500.

Δεν έχουν αγοραστεί ασθενοφόρα από το 2015

Όσον αφορά τον στόλο, ο ίδιος έκανε αναφορά στο γεγονός το κράτος από το 2015 μέχρι σήμερα δεν έχει αγοράσει ούτε ένα όχημα, τονίζοντας πως όλα προέρχονται από δωρεές ιδρυμάτων.

«Ακόμα και σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν ασθενοφόρα που το κοντέρ τους έχουν γράψει ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιδέρης, τονίζοντας ότι κάθε μέρα κατά μέσο όρο πηγαίνουν σε ιδιωτικά συνεργεία 30 οχήματα του ΕΚΑΒ γιατί οι μηχανικοί της κεντρικής υπηρεσίας είναι μόλις 5 από τους 16 που υπηρετούσαν.

Νέα κατάρρευση του ΕΚΑΒ

Ο Γ. Σιδέρης κατήγγειλε ότι οι υγειονομικοί και γιατροί ζητούν εδώ και καιρό τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα, εξοπλισμό και γιατρούς, ώστε να παρέχονται άμεσα οι πρώτες βοήθειες στους ασθενείς, με την κυβέρνηση να τα απορρίπτει όλα και τελικά να προχωρά τον Νοέμβρη του 2022 στην ιδιωτικοποίηση των δευτερογενών διακομιδών για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Στο μεταξύ, χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έφερε στη δημοσιότητα εξίσου απελπιστικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι στην Αττική υπάρχουν μόνο 45 ασθενοφόρα αντί για 90. Παρουσιάζοντας την κατάσταση στα νησιά, σημείωσε ότι στην Κω, στην Κάλυμνο, στην Πάρο, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο, στη Σύρο, στη Σάμο, νησιά που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά και σε πολλά ακόμα, επιχειρεί μόνο ένα ασθενοφόρο ανά 24ωρο. 

reporter.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: