Στα σκαριά έκτακτο επίδομα με μοντέλο Χριστουγέννων, ποιοι οι δικαιούχοι

Μέσα στις επόμενες 50 μέρες θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτό να δοθεί μέσα στις γιορτές του Πάσχα έκτακτο επίδομα σε χιλιάδες δικαιούχους.

Το νέο έκτακτο επίδομα θα έχει την μορφή ενός έκτακτου δώρου Πάσχα, μιας επιταγής ακρίβειας που πλέον έχει γίνει «θεσμός» τα τελευταία χρόνια, είτε με την κυβέρνηση Τσίπρα είτε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το μοντέλο είναι έτοιμο και περιλαμβάνει τους δικαιούχους που είχαν λάβει στήριξη τα Χριστούγεννα. Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες 50 μέρες και θα κριθεί από τα στοιχεία του προϋπολογισμού που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Επίσης, το έκτακτο επίδομα θα κρίνουν και τα ταμειακά διαθέσιμα. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει οι πολίτες να κλείσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις του προηγούμενου έτους αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας 2024, ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι τα Χριστούγεννα ήταν οι εξής:

  • 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
  • 1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, έλαβαν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ. Οι ίδιοι έλαβαν αύξηση στις συντάξεις τους από 1ης/1/2024.
  • Την ίδια έκτακτη ενίσχυση (150 ευρώ) έλαβαν τον Δεκέμβριο και οι 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
  • 210.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος.
  • 225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ έλαβαν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.
  • Χαμηλοσυνταξιούχοι: Η οικονομική ενίσχυση δόθηκε σε χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023 και το εισόδημά τους από κύριες συντάξεις δεν υπερβαίνει προ φόρου τα 700 ευρώ τον μήνα (8.400 το χρόνο), ενώ δεν πρέπει να έχουν προσωπική διαφορά ή αν έχουν να είναι μικρότερη των 10 ευρώ.

Ακόμη, δόθηκε σε συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι έλαβαν προσυνταξιοδοτική παροχή μηνός Οκτωβρίου 2023, και

Δικαιούχοι επιδόματος αναπηρίας: Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 καταβλήθηκε η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους διακοσίων (200) ευρώ στους δικαιούχους:

α. του επιδόματος απολύτου αναπηρίας για συνταξιούχους του πρώην Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (π. ΟΓΑ) που λαμβάνουν μόνον τη βασική σύνταξη του π. ΟΓΑ, αν έχουν εφ’ όρου ζωής ποσοστό αναπηρίας εκατό τοις εκατό (100%),

β. του επιδόματος νόσου και ανικανότητας των συνταξιούχων του Δημοσίου,

γ. του εξωιδρυματικού επιδόματος και

δ. των επιδομάτων τα οποία καταβάλλονται από το Δημόσιο.

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!