Σταϊκούρας: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι «γενναία και ρεαλιστική»

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό «παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι τόσο το 1 δισ. όσο και η καλή πορεία του προϋπολογισμού επιτρέπουν για μία τέτοια κίνηση. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και τη θέληση του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το υπερπλεόνασμα θα κατευθύνεται πάντα στην κοινωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι τον Μάρτιο ξεκινάει το πρόγραμμα για φθηνή στέγη, ενώ το Φεβρουάριο η ρύθμιση των δανείων και η νέα κάρτα αγορών που – όπως επισήμανε – έχει περισσότερα οφέλη ακόμη και από τη μείωση του ΦΠΑ.

Κατώτατος μισθός

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «θα έχουμε την τρίτη αύξηση κατώτατου μισθού. Πρέπει ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι με την ενεργειακή κρίση και γενικότερα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, πρέπει να στηρίζουμε και τις επιχειρήσεις ώστε όχι μόνο να διατηρήσουμε θέσεις απασχόλησης αλλά να μειώσουμε ακόμα περισσότερο την ανεργία. Συνεπώς, γενναία και ρεαλιστική (αύξηση κατώτατου μισθού)».

Για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «δεν είχαν καμία αύξηση των απολαβών τους την τελευταία δεκαετία. Για πρώτη φορά έχουμε ήδη την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την κατάργηση της εισφοράς του 1% στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων. Για πρώτη φορά, έχουμε μία πρώτη στήριξη του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 280 εκ. ευρώ και προετοιμάζουμε ένα νέο μισθολόγιο το οποίο θα υλοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2024, τόσο για το ενιαίο μισθολόγιο όσο και για τα ειδικά μισθολόγια και θα αφορά κυρίως τους χαμηλόμισθους και αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης».

Τέλος, με αφορμή την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα στα οικονομικά του κράτους με τον τέως».

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: