Στις 500. 000 ευρώ η αξία αγοράς κατοικίας από ξένους για Χρυσή Βίζα

Οι πλούσιοι ξένοι υπήκοοι υπόκεινται πλέον σε αυξημένο ποσό που απαιτείται για επενδύσεις όταν σχεδιάζουν να αποκτήσουν διαμονή σε πολλά μέρη της Ελλάδας μέσω του Προγράμματος Golden Visa.

Στις 500.000 ευρώ ανέβηκε από την 1η Αυγούστου το όριο της αγοράς κατοικίας από ξένους επενδυτές, εκτός ΕΕ, σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς προκειμένου να λάβουν τη “χρυσή βίζα”.

Ειδικότερα, το όριο διπλασιάζεται από τις 250.000 ευρώ στις 500. 000 ευρώ στον κεντρικό, βόρειο και νότιο τομέα της Αττικής, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στην Αττική, δηλαδή, εξαιρείται η περιοχή του Πειραιά. 

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η απόφαση επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου . Ωστόσο, η απόφαση αναβλήθηκε για τρεις μήνες,  για την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους υποβλήθηκαν συνολικά 3.900 αιτήματα για αγορά ακινήτου για κατοικία, έναντι 1.444 που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η αύξηση της ζήτησης για το καθεστώς Golden Visa προκάλεσε πίεση στις ελληνικές αρχές, με περίπου 5.500 αιτήματα για βίζα επενδυτών να αναμένουν έγκριση. Εξάλλου, από τον περασμένο Μάιο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, υποβλήθηκαν στις αρχές στην Ελλάδα συνολικά 8.351 αιτήματα για βίζα επενδυτών, εκ των οποίων το 35% εγκρίθηκαν.

Τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους εγκρίθηκαν 1.938 αιτήματα, έναντι 777 που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο πέρυσι  (αυξημένα, δηλαδή, κατά 149%). Επιπλέον, τον φετινό Μάιο εκδόθηκαν 412 άδειες, έναντι 220 πέρυσι.

tornosnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:

Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: