«Στο γύψο» τα δημόσια νοσοκομεία: Χωρίς ογκολόγο το ογκολογικό στην Καλαμάτα, χωρίς χειρουργεία η Σύρος

«Στο γύψο» τα δημόσια νοσοκομεία: Χωρίς ογκολόγο το ογκολογικό στην Καλαμάτα, χωρίς χειρουργεία η Σύρος

Η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων ήρθε την περασμένη εβδομάδα για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο έπειτα από την ανακοίνωση του Χειρουργικού Τομέα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για «πάγωμα» των χειρουργείων ελλείψει ιατρικού προσωπικού.

Κι ενώ σε εκείνη την περίπτωση το υπουργείο επιχείρησε να «λύσει» το πρόβλημα καλύπτοντας προσωρινά τις θέσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία, οι καταγγελίες που έρχονται από όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν πως το πρόβλημα είναι συστημικό και δεν λύνεται με «μπαλώματα».

Την Πέμπτη το φως τη δημοσιότητας είδε – μέσω καταγγελίας συγγενούς ασθενή – η οριακή κατάσταση που επικρατεί και στην Καλαμάτα εξαιτίας της αναρρωτικής άδειας που έλαβε η μοναδική ογκολόγος του νοσοκομείου.

«H μοναδική ογκολόγος που υπήρχε στο νοσοκομείο Καλαμάτας λείπει από πριν τα Χριστούγεννα με αναρρωτική άδεια. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται με εμάς. Οι καρκινοπαθείς έχουν μείνει στον αέρα» ανέφερε μιλώντα στο Open, αρχικά η Αθανασία Δημητροπούλου, κόρη καρκινοπαθούς.

«Ο καρκίνος είναι μια νόσος που δεν μπορεί να περιμένει. Οι χημειοθεραπείες γίνονται σε σχήματα. Όσες είναι σχηματισμένες γίνονται υπό την επίβλεψη αιματολόγου! Μη αρμόδιου γιατρού. Ο οποίος πέρα από το δικό του τμήμα έχει να καλύψει και το κομμάτι της ογκολογικής».

Σημειώνεται πως οιι νέοι ασθενείς ή οι στους ασθενείς που πρέπει να σχηματιστεί νέα θεραπεία πρέπει να απευθυνθούν σε άλλο νοσοκομείο με το κοντινότερο να είναι στην Τρίπολη. «Που και εκεί ένας μόνο ογκολόγος καλύπτει τις ανάγκες της μονάδας».

«Ενάμιση μήνα ακούμε πως έχουν προκηρυχθεί θέσεις για ογκολόγο αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Κι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των ασθενών. Και το ότι οι θεραπείες στην Καλαμάτα γίνονται χωρίς την επίβλεψη ογκολόγου είναι προβληματικό από μόνο του», υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα – όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο Action24 – εδώ και τέσσερις μέρες έχουν σταματήσει να διεξάγονται τα χειρουργεία στη Σύρο, καθώς υπάρχει σημαντική έλλειψη χειρουργειών. Παρότι μάλιστα πρόκειται για νοσοκομείο αναφορά στις Κυκλάδες δεν υπάρχουν ασθενοφόρα αλλά ούτε και πτητικά μέσα.

Οι δύο εναπομείναντες εργαστηριακοί γιατροί απουσιάζουν για λόγους υγείας και δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ παράλληλα, το καρδιολογικό τμήμα παραμένει με έναν μόνο γιατρό, ο οποίος μάλιστα συνταξιοδοτείται στο τέλος του μήνα, όπως άλλωστε και ο μοναδικός διευθυντής της χειρουργικής κλινικής, αλλα κι ο διευθυντής της γυναικολογικής-μαιευτικής κλινικής. 

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!