Στον Εισαγγελέα ο Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ και το στέλεχος της ΝΔ ως ύποπτοι για τη διαρροή των emails

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου μετά την καρατόμηση του Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Οι πολιτικές εξελίξεις πρόλαβαν τις δικαστικές, στην υπόθεση της διαρροής των emails κατοίκων του εξωτερικού, που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, όπως και του Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Θεοδωρόπουλου, ανοίγουν το δρόμο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, που χειρίζεται την έρευνα, για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, να τους καλέσει ως υπόπτους!

Και μπορεί η Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, να καταβάλλουν προσπάθειες, για να περιοριστεί το θέμα σε επίπεδο υπηρεσιακών στελεχών, δεν αποκλείεται η υπόθεση να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και να οδηγήσει τη Δικαιοσύνη, ακόμη και σε ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εάν προκύψει εμπλοκή της υπουργού Νίκης Κεραμέως!

Μέχρι τώρα πάντως, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, που χειρίζεται την έρευνα, έχει ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα από ευρωβουλευτές και από άλλα πρόσωπα, που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ δεν έχει καλέσει ακόμη μάρτυρες.

Η προκαταρκτική εξέταση, που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που αφορούσαν διαρροή των emails κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Η υπόθεση έγινε ευρέως γνωστή μετά από καταγγελία του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων διέρρευσαν και βρέθηκαν στη διάθεση της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!