Συνεχίζεται στα νησιά ο πόλεμος της ξαπλώστρας

Στη Μύκονο όπου άνοιξε ο «χορός» της αποκατάστασης των παραλιών και της απομάκρυνσης παράνομων κατασκευών από μπιτς μπαρ και εστιατόρια συνεχίζεται η αυθαιρεσία.

mikonos176362 jpg

Σε επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησαν τα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαπιστώθηκε ότι κάποιοι και στη Μύκονο αδιαφορούν με θράσος. Ετσι, συνελήφθη νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης και ακόμα 17 άτομα, τα οποία προέβαιναν σε εργασίες εγκατάστασης μεταλλικής κατασκευής-εξέδρας καταλαμβάνοντας 380 τ.μ. τμήματος ζώνης αιγιαλού-παραλίας χωρίς άδεια.

Επίσης, συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος είχε τοποθετήσει σε τμήμα αιγιαλού 16 σετ ομπρελοκαθισμάτων, 16 ξύλινες κατασκευές με 4 ξαπλώστρες σε καθεμία από αυτές, καταλαμβάνοντας χώρο περίπου 300 τ.μ. χωρίς άδεια.

MIKONOS 2

Εκτός όμως από τις παραλίες, επεισοδιακή ήταν η βόλτα τουριστών στο παλιό λιμάνι, καθώς ακόμα μια φορά έσκασε αγωγός και ξεχείλισαν τα βοθρολύματα. Οι τουρίστες έτρεχαν όπου φύγει φύγει κρατώντας τη μύτη τους από τη δυσοσμία. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό σε διάστημα δύο εβδομάδων. Σημειώνεται ότι, την ώρα που τα απόβλητα σκέπασαν το πλακόστρωτο, στη Χώρα είχαν αποβιβαστεί χιλιάδες τουρίστες από πέντε κρουαζιερόπλοια.

mikonos175804 jpg

Το πρόβλημα χρονίζει, καθώς, όπως προκύπτει, δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα για τα λύματα και το καλοκαίρι που ο πληθυσμός εκτοξεύεται αυτά ξεχειλίζουν σε ένα από τα πιο κοσμικά σημεία του νησιού.

espressonews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!