«Της έχω δώσει πάνω από 120.000 ευρώ»: Επιχειρηματίας καταγγέλλει την «Νάνσυ», αρχηγό του κυκλώματος – Ποια είναι η 43χρονη – Έχει συλληφθεί δύο φορές (βίντεο)

Το κύκλωμα εκβιαστών, δρούσε σχεδόν 10 χρόνια στον Δήμο Αθηναίων

Τουλάχιστον μία δεκαετία δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών, στον Δήμο της Αθήνας, σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως.

Μετά τη σύλληψη των 14 και τη δικογραφία να περιλαμβάνει ακόμα 9 άτομα, τα στόματα ανοίγουν.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε επιχειρηματίας μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους το ’17 ή το ’16. Ένας γνωστός μου, μου τη σύστησε (Νάνσυ) και μου λέει έχω ένα άτομο που μπορεί να σου δώσει λύση. Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια, το ξέρω εγώ ότι λειτουργεί, από εκεί και πέρα είναι αναγκαίο κακό».

Αναφορικά με το πόσα χρήματα ζητούσαν τα μέλη του κυκλώματος από τους επιχειρηματίες, φανέρωσε πως «για τα μαγαζιά ήταν γύρω στα δύο με τρία χιλιάρικα για την άδεια του κάθε μαγαζιού, για τα ξενοδοχεία ξεφεύγει, 10.000 – 15.000 ευρώ. Έχω δώσει στη συγκεκριμένη γυναίκα πάνω από 120.000 ευρώ».

Και συνέχισε: «Δεν παίζει το σενάριο να μην μπορείς, θα έχεις κυρώσεις άσχημες, δεν παίζει, θα σου κόψουν πρόστιμα, πήγαινε μετά στο πρόστιμο και πλήρωσε το έκανε και μία άλλη γνωστή μου, η οποία της φάνηκαν πολλά τα 2.500 και τελικά πλήρωσε 5.000 ευρώ».

Ποια είναι η «Νάνσυ»

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» είχε γράψει στην καταγγελία του, τον Απρίλιο, ο επιχειρηματίας από το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιγράφοντας μια κυρία που συστήνεται ως Νάνσυ, η οποία λέει στους μαγαζάτορες ότι μπορεί να μεσολαβήσει, ώστε να μη σφραγιστεί η επιχείρηση τους, αλλά εννοείται με το αζημίωτο.

Οι Αδιάφθοροι της ελληνικής αστυνομίας, που ανέλαβαν δράση, ξεσκέπασαν μια πολυμελή συμμορία από ιδιώτες και δημοσίους υπαλλήλους, με αρχηγoύς μια 43χρονη γυναίκα από την Πάτρα και έναν 64χρονο άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος είχε ως βασικό ρόλο την καθοδήγηση Τμηματάρχη Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος, για να δρα στο πλαίσιο της οργάνωσης.

Από την ακρόαση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των 14 συλληφθέντων, προκύπτει ότι είχαν στρατολογηθεί για την οργάνωση, μέλη από Δημόσιες Υπηρεσίες, καθώς και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα, δύο από τους εμπλεκόμενους που δούλευαν στο ΥΠΠΟ, ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές η Νάνσυ

Ποινικό παρελθόν είχε η Νάνσυ, η φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος των επίορκων δημοσιών υπαλλήλων που για τουλάχιστον 1,5 χρόνο εκβίαζαν επιχειρηματίες και αποσπούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η 43χρονη έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα: 

  • Το 2009 είχε κατηγορηθεί για παράβαση των άρθρων 42 & 386 Π.Κ. «απόπειρα απάτης», διότι παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000 ευρώ. Δεν ολοκλήρωσε, όμως, την πράξη της διότι συνελήφθη και της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
  • Επίσης, το 2010 είχε κατηγορηθεί για παράβαση του άρθρου 375 Π.Κ. «υπεξαίρεση», διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831,38 ευρώ και ομοίως της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Το κύκλωμα των υπαλλήλων του δήμου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, που εκβίαζαν επιχειρηματίες, λειτουργούσε με κανόνες μαφίας. Κατέγραφαν τα πάντα με ακρίβεια. Τα ποσά που είχαν εισπράξει, το υπόλοιπο, τις ημερομηνίες, τη μοιρασιά και τις συμφωνίες που είχαν κάνει.

Υψηλότερα αμειβόμενη φαίνεται πως ήταν μια αρχιτέκτονας, η οποία δούλευε στην υπηρεσία νεοτέρων μνημείων και είχε καθοριστικό ρόλο αφού έδινε άδειες σε ξενοδοχεία. Η «ταρίφα» της φαίνεται πως ήταν από 6.000 – 10.000 ευρώ. Η ίδια φαίνεται πως έδωσε άδεια σε ένα κατάστημα στην Ερμού, αλλά και σε ένα μαγαζί γνωστού σχεδιαστή στη Μύκονο.

Χαρακτηριστικές είναι οι σημειώσεις που κρατούσαν:

28/04/2023

Υπόλοιπο οφειλής προς δημοτική 1.000 ευρώ:

Αμοιβή Σπύρου: 2500 ευρώ
Αμοιβή Νάνσυς: 250 ευρώ
27/04/2023
Δημοτική 500 ευρώ έναντι

Η δράση του κυκλώματος δεν είχε περιοριστεί στην Αθήνα. Όπως αποκαλύπτεται, είχαν εξαπλωθεί και σε προάστια, ακόμη και στη Μύκονο.

30/7/2023

«Έδωσα στην Αναστασία από μόνη μου για τη δουλειά που έχει κάνει 1.500 ευρώ (τα οποία είναι εντός της συμφωνίας των 10.000 ευρώ που είχαμε κάνει)».

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σε περιπτώσεις που οι καταστηματάρχες και οι ξενοδόχοι, δεν δέχονταν να ενταχθούν υπό την προστασία της οργάνωσης, τα διευθυντικά στελέχη τους απειλούσαν ότι θα διενεργηθούν εκ νέου έλεγχοι στις επιχειρήσεις τους και ότι θα τους βεβαιωθούν παραβάσεις.

Συνήθως τα χρήματα τα έπαιρνε ο αδελφός της 43χρονης που κινούσε τα νήματα, και στη συνέχεια τα έκρυβε στο σπίτι της μητέρας τους.

Οι δωροδοκίες σε δημόσιους υπαλλήλους, διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να φαίνονται τυχαίες, είτε σε κλειστούς χώρους όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως σε τουαλέτες καταστημάτων και σε αυτοκίνητα, ενώ κρατούσαν και τσίλιες για τυχόν «ύποπτα» άτομα.

Δείτε το ρεπορτάζ στο eirinika.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!