Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του «Κοπέρνικος» για τις θερμοκρασίες. «Ο κόσμος οδεύει να γίνει υπερβολικά καυτός».

Μπορεί ο Ιούλιος του 2024 να ήταν ένα «κλικ» λιγότερο θερμός από τον αντίστοιχο του 2023, ωστόσο, αυτό το δεδομένο μόνο καθησυχαστικό δεν είναι, καθώς σύμφωνα με το παρατηρητήριο της κλιματικής αλλαγής στο ευρωπαϊκό ινστιτούτο «Κοπέρνικος», είναι πλέον «ολοένα πιο πιθανό» πως το 2024 θα γίνει η χρονιά με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στα παγκόσμια χρονικά.
Πιο αναλυτικά, η σειρά 13 συναπτών μηνιαίων ρεκόρ ζέστης στην επιφάνεια της Γης «έλαβε τέλος, αλλά παρά τρίχα», τόνισε η Σαμάνθα Μπέρτζες, υποδιευθύντρια της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής (C3S) στο ινστιτούτο Κοπέρνικος.
Μόλις 0,04° Κελσίου χαμηλότερα ο Ιούλιος του 2024 σε σύγκριση με του 2023
Κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, που σημαδεύτηκε από ρεκόρ ζέστης στην Ελλάδα και στην Ιαπωνία, ενώ στο Μαρόκο ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 48° Κελσίου προκαλώντας 21 θανάτους σε 24 ώρες, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη ήταν 16,91° Κελσίου, με άλλα λόγια 0,04° Κελσίου από το προηγούμενο ρεκόρ, τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του C3S του Κοπέρνικου.
Διαβαστε την συνέχεια στο ieidiseis.gr
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- «Στους δρόμους» κάτοικοι στη Σαντορίνη – Κάνουν περιπολίες υπό τον φόβο του πλιάτσικου
- Καιρός: Ισχυρός αντικυκλώνας θα διατηρήσει το τσουχτερό κρύο στη χώρα μας μέχρι τα μέσα του μήνα
- Ελληνικός Θόλος: Αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή της αντιπυραυλικής ασπίδας – Οι τελικές προσφορές (pics + vid)
- Τέλος Μαρτίου η αποκατάσταση της βατότητας της Περιφερειακής οδού Μυκόνου
- Η Τουρκία «κόβει στη μέση» το Αιγαίο με νέα NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις