Το ARTMill Festival Μύκονος 2022-23 εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!

Ξεκινάμε δυναμικά, με τη θεατρική παράσταση για ενήλικες και εφήβους, με θέμα τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ του Δημήτρη Σπύρου, σε διασκευή – σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη.

Τη Δευτέρα 23/1 στις 19:30, ανοικτή παράσταση για το κοινό και την Τρίτη 24/1, πρωινές παραστάσεις για τους μαθητές των Γυμνασίων του νησιού! Στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου .

Στο Πετροχώρι, τη γνωστή μας Ζάτουνα, τη δεκαετία του ’60, εκτυλίσσονται ιδιότυπες, σκληρές και πολλές φορές ανελέητες μάχες στον πετροπόλεμο, το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, με πρωταγωνιστές τα αγόρια από την πάνω και την κάτω «ρούγα».

Ο πετροπόλεμος, άγνωστος στους σημερινούς εφήβους, δεν ήταν απλώς ένα παιχνίδι. Είχε τους κανόνες και το τελετουργικό του, που τηρούνταν με ευλάβεια… Ο ερχομός ενός εξόριστου μουσικοσυνθέτη φέρνει τα πάνω κάτω στην κλειστή κοινωνία μέχρι που τα παιδιά αφήνουν τις πέτρες για να ακούσουν τις εξαίσιες μελωδίες που βγαίνουν απ’ το πιάνο του, που έμελλε να σημαδέψουν ολόκληρο τον κόσμο.

Στο ορεινό αυτό χωριό της Αρκαδίας, μέσα απ’ τα μάτια των παιδιών ξεδιπλώνεται μια σημαντική περίοδος απ’ την εξόριστη ζωή του «αιώνιου έφηβου» Μίκη Θεοδωράκη.

Όμως, με αφορμή την παράσταση, οι θεατές έρχονται σε επαφή με μία ολόκληρη ιστορική περίοδο για την Ελλάδα (1966-1974) αλλά και με τις λαμπρές προσωπικότητες της τέχνης και της διανόησης που έζησαν και δημιούργησαν τότε, όπως ο Ρίτσος, ο Σεφέρης κι ο Ελύτης.

Η αυθεντική γλώσσα της εποχής μάς τοποθετεί στην ατμόσφαιρα εκείνης της περιόδου, σε όλη τη συνθήκη, με τις συνήθειες και την καθημερινότητα κι αβίαστα μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο και μια αυθεντική γνωριμία με όσα και όσους μας έφεραν εδώ.

Οκτώ ηθοποιοί δημιουργούν μπροστά στους θεατές μία παράσταση που μας θυμίζει ξεχασμένους «άγραφους νόμους».

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γρήγορο ρυθμό, περιπέτεια, αγωνία, χιούμορ και συγκίνηση. Μια αληθινή ωδή στην ελευθερία, την ειρηνική συνύπαρξη και τις ξεχασμένες αξίες, διανθισμένη από δημοτικά τραγούδια και την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Παίζουν (αλφαβητικά): Μαρία Δελετζέ, Θωμάς Θάνος, Γιάννης Μαθές, Μάχη Μακρίδου, Μάριος Μαριόλος, Φάνης Μιλλεούνης, Στέφανος Παπατρέχας, Γεράσιμος Σκαφίδας, Νίκη Σκιαδαρέση.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη για όλες τις δράσεις του φεστιβάλ με τους ακόλουθους τρόπους:

– στο τηλ. 2289028636, (Δε-Πα 9:00-16:00)

– στο reservations@grypareio.gr

Το πρόγραμμα του τρίτου τετραμήνου θα ανακοινωθεί σύντομα! Σας περιμένουμε!

Molandoni Myrto

Καλλιτεχνική διεύθυνση

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής

Artmill Festival


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: