Επίσημα στοιχεία της Fraport Greece: “Πυλώνες” στον τουρισμό Σαντορίνη και Μύκονος – Στο ύψος τους το πρώτο 6μηνο του ’22

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, με τα επίσημα στοιχεία της Fraport Greece, να είναι ένας αδιάψευστος παράγοντας.

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport σημείωσαν μείωση 5,7% στην διακίνηση επιβατών στο Α’ 6μηνο 2022, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ μόνο τον Ιούνιο οι διακινούμενοι επιβάτες σημείωσαν αύξηση 3,3% σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2019.

Όσον αφορά τις Κυκλάδες, Σαντορίνη και Μύκονος διατηρούν τα σκήπτρα των αφιξο-αναχωρήσεων, αφού παρότι το πρώτο 6μηνο σημειώθηκε μείωση της συνολικής κίνησης, τα δύο Κυκλαδίτικα νησιά, μαζί με τη Ρόδο και τη Σκιάθο, σημείωσαν αύξηση.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα, τη Συνολική κίνηση στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”:

Υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με το 2019

Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο είναι το εξής: Είναι αυτό το καλοκαίρι καλύτερο από αυτό του 2019; (μιλώντας πάντα για τη συνολική κίνηση των δύο νησιών)

Η απάντηση είναι ναι.

Τον μήνα Ιούνιο του 2022 και πάντα με βάση τα στοιχεία της Fraport Grecce, η Σαντορίνη και η Μύκονος παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 21,5% και 9,9% αντίστοιχα, στη συνολική κίνηση των αεροδρομίων τους, έναντι του 2019.


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: