Όλα τα Freedom Pass για διακοπές το 2022 και πώς θα τα πάρετε

Με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, το υπουργείο – εκτός από τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού- που δίνονται κάθε χρόνο, φέτος, προσανατολίζεται προς το ενδεχόμενο παροχής freedom pass διακοπών, με vouchers 150 και 300 ευρώ, όχι όμως σε όλους και όχι για όλους τους προορισμούς.

Όπως δήλωσε πρόσφατα η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τα δύο προγράμματα επιδότησης διακοπών αφορούν είτε 150 ευρώ για διακοπές στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και είτε 300 ευρώ για διακοπές στη σεισμόπληκτη Σάμο. Εξήγησε δε, πως μέσω άυλης κάρτας θα ωφεληθούν 200.000 δικαιούχοι, με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ήδη από το 2020 και αυξημένο φορολογικό εισόδημα.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, δικαιούχοι θα είναι:

«Όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει».

Το πλήρες σχέδιο επιδότησης διακοπών για τις δύο πληγείσες περιοχές θα ανακοινωθεί γύρω στις 20 Ιουνίου, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Τότε, θα ανακοινωθούν και οι δικαιούχοι.

Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για τα 150 ή τα 300 ευρώ

Δεν θα μπορούν να λάβουν το επίδομα όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 αλλά και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήσουν μέχρι 31/7/2022 τα voucher που έχουν λάβει. Θα αποκλειστούν επίσης και όσοι έχουν λάβει το επίδομα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Το Freedom Pass θα φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Πώς, πού και πότε κάνετε αίτηση

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η αίτηση για γίνεται με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Σε αυτή θα δηλώνονται οι ωφελούμενοι, ενώ η πίστωση των ποσών θα γίνεται με έκδοση της ψηφιακής κάρτας, όπως ακριβώς γινόταν με τα Freedom Pass.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: