Τουρισμός: Απόβαση Γερμανών φέτος – Αυξημένες κατά 7% οι προκρατήσεις

Με το δεξί ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την χώρα – Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σημαντική άνοδο για Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ενώ και τα στοιχεία από τις προκρατήσεις δείχνουν σημαντική αύξηση

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό της φετινή περίοδο, με τα στοιχεία από τις προκρατήσεις να δείχνουν νέα σημαντική αύξηση τόσο στις αφίξεις, όσο και βέβαια στις εισπράξεις. Παράλληλα Ιανουάριος και Φεβρουάριος τα στοιχεία δείχνουν σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι. 

Η Ελλάδα την φετινή περίοδο αναμένεται να έχει σημαντικά αυξημένο ανταγωνισμό από τις άλλες μεσογειακές χώρες και ειδικά από την Τουρκία που είναι σαφώς φθηνότερη και αυτό λανσάρει στις αγορές ως σημαντικό προσόν.

Η αγορά εκείνη που φαίνεται να κάνει εφέτος την διαφορά είναι αυτή της Γερμανίας, ένας από τους δύο σημαντικούς πελάτες της χώρας μαζί με την Βρετανία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις η αύξηση που καταγράφουν οι προκρατήσεις κινείται πέριξ του 7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Θετικά τα μηνύματα από το Βερολίνο 

Τα μηνύματα ενόψει της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου που ξεκινάει αύριο 5 Μάρτιου και θα διαρκέσει έως και τις 7 Μαρτίου και αναμένεται να δώσει το στίγμα της φετινής τουριστικής σεζόν, είναι ιδιαίτερα ευοίωνα.

Η Γερμανία αναμένεται να είναι μία από τις δύο αγορές που θα ανοίξουν την αυλαία του 2024 και θα πρωταγωνιστήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ να έχουν προγραμματιστεί για το διήμερο 25-26 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα των Καθολικών, το οποία φέτος εορτάζεται στις 31 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την δυναμικότητα της γερμανικής αγοράς δείχνουν και τα πρώτα στοιχεία από τον κορυφαίο tour operator TUI. Σύμφωνα με αυτά η Ελλάδα κατατάσσεται στο top 3 των κορυφαίων προορισμών της για το 2024.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές από τον μεγαλύτερο tour operator της Ευρώπης, για τη σεζόν του 2024, η Ελλάδα τοποθετείται μαζί με την Ισπανία και την Τουρκία στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καλοκαιριού για τους ταξιδιώτες της TUI, ένα σημαντικό μέρος των οποίων είναι Γερμανοί.

Μάλιστα, όπως σημειώθηκε, η ζήτηση για όλους τους βασικούς προορισμούς μεσαίων και μικρών αποστάσεων είναι επί του παρόντος αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τις κρατήσεις να καταγράφουν άνοδο 8% σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος τόσο για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, όσο και για το καλοκαίρι του 2024.

Πηγή: ΑΠΕ

Τέλος του μήνα οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ είναι προγραμματισμένες στα τέλη Μαρτίου, όταν και ξεκινά η σεζόν λόγω του Πάσχα των Καθολικών και κατά κύριο λόγο, προέρχονται από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις για το 2024 της Γερμανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης (Deutsche Reiseverband – DRV), του μεγαλύτερου συνδέσμου της τουριστικής βιομηχανίας, αναμένεται περαιτέρω ήπια αύξηση των Γερμανών ταξιδιωτών, σε συνέχεια της τουριστικά επιτυχημένης περσινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η DRV αναμένει ότι φέτος οι Γερμανοί θα δαπανήσουν συνολικά 78 δισ. ευρώ σε ταξιδιωτικές υπηρεσίες (οργανωμένες διακοπές ή ιδιωτικά ταξίδια με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση), ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 4% σε ετήσια βάση. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι ανατολικοί προορισμοί μεσαίων αποστάσεων, ιδίως η Ελλάδα και η Τουρκία, θα παραμείνουν σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της γερμανικής ταξιδιωτικής αγοράς για το 2024.

imerisia.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!