Τραγωδία στα Σπάτα: Άφαντοι οι συνεπιβάτες του 22χρονου Τζακ

Τρεις μήνες μετά δεν απαντούν στα τηλέφωνα και δεν έχουν εμφανιστεί να καταθέσουν – Τι δήλωσε στο protothema.gr ο υπεύθυνος της εταιρείας που διαχειρίζεται το ελικοδρόμιο

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την τραγωδία στο ελικοδρόμιο των Σπατών όπου έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Βρετανός, Τζακ Φέντον, οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται με την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχήματων και Ασφάλειας Πτήσεων να αναζητά μέσα από τις καταθέσεις τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις φίλοι του 22χρονου, οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο, παραμένουν άφαντοι με αποτέλεσμα η έρευνα να καθυστερεί καθώς οι μαρτυρίες τους θεωρούνται κομβικές.

Πρόκειται για τα τρία άτομα τα οποία αποβιβάστηκαν μαζί με τον Τζακ προτού ο 22χρονος βρεθεί αποκεφαλισμένος στην πίστα του ελικοδρομίου, χτυπημένος από τον πίσω έλικα του αεροσκάφους. Τα μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχήματων και Ασφάλειας Πτήσεων που χειρίζονται την υπόθεση μάταια έχουν επιχειρήσει να έρθουν σε επικοινωνία με τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες.

Οι νεαροί δεν απαντούν στα τηλέφωνα και τα μηνύματα ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή των Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να κληθούν για κατάθεση. Πηγές από την ΕΔΑΑΠ, ωστόσο, επισημαίνουν πως η έρευνα προχωρά κανονικά και τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και δεν αποκλείεται το επόμενο 10ημερο να υπάρξουν εξελίξεις.

Μέχρι στιγμής, στο φάκελο της Επιτροπής περιλαμβάνονται 9 καταθέσεις μαρτύρων, του πιλότου του ελικοπτέρου, των δύο, συνοδών εδάφους, ενός υπαλλήλου του ελικοδρομίου καθώς και 5 επιβατών που περίμεναν στο χώρο υποδοχής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 από τους επιβάτες είναι επώνυμα πρόσωπα και φέρονται να έχουν καταθέσει πως ο Τζακ επέστρεψε αδικαιολογητα στην πίστα μολονότι οι συνοδοί τον είχαν αποβιβάσει με ασφάλεια και είχε απομακρυνθεί σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το στροφείο.

«Η Επιτροπή διαπίστωσε πως τήρηθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας κατά την αποβίβαση. Όπως ακριβώς περιγράφονται και στο εγχειρίδιο που δίνεται στους επιβάτες πριν από την πτήση. Δεν στοιχειοθετείται κάποια παράλειψη εκ μέρους μας», λέει στο protothema.gr ο υπεύθυνος της εταιρείας που διαχειρίζεται το ελικοδρόμιο των Σπατών. Το ελικοδρόμιο λειτουργεί κανονικά από την επόμενη ημέρα του δυστυχήματος καθώς απο τον επιτόπιο, προκαταρτικό έλεγχο που πραγματοποιήσε η Επιτροπή στο χώρο δεν προέκυψε κάποια παράλειψη.

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: