Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σε τροχιά εξόδου οι εκδρομείς – Αυξημένη κίνηση σε εθνικές οδούς και λιμάνια

Ευκαιρία δεν χάνουν οι Αθηναίοι για απόδραση από το κλεινόν άστυ ενόψει τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής η κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς είναι αυξημένη.

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής με χαμηλές ταχύτητες κινούνται οι οδηγοί στην Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά αλλά και στην Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος) από Πειραιώς έως Αχαρνών.

Στην Αττική Οδό, καθυστερήσεις παρατηρούνται στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30′ από κόμβο Κάντζας έως κόμβο Μεταμόρφωσης, στην Περιφ. Υμηττού 15΄-20΄από κόμβο Πλακεντίας έως κόμβο Μεταμόρφωσης ενώ καθυστερήσεις 10΄-15΄σημειώνονται και στην έξοδο για Μαρκόπουλο.

Την ίδια ώρα, κίνηση υπάρχει στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη (ρεύμα προς Ηλιούπολη) στο ύψος της Καισαριανής, στην κάθοδο της Βασ. Κωνσταντίνου, στην άνοδο της Λ. Συγγρού αλλά και στην Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη – ρεύμα προς Πειραιά).

Η κίνηση στα λιμάνια

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας.

Πιο αναλυτικά, με πληρότητα 100% αποπλέουν τα πλοία από τον Πειραιά για κοντινούς προορισμούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 62 δρομολόγια, 40 για Αργοσαρωνικό και 21 προς τα υπόλοιπα νησιά.

Αλλά και από το λιμάνι της Ραφήνας η κίνηση είναι αυξημένη για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο.

Τα μέτρα της Τροχαίας


H τροχαία λαμβάνει επίσης μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων από σήμερα, Παρασκευή.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

– Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

– Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

– Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

– Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

– Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

– Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Επιπρόσθετα εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (2/6) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (3/6) από τις 08:00 έως τις 13:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (5/6) από τις 16:00 έως τις 23:00.

topontiki.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
%d