Ξανά στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Νέα μέτρα εξετάζει να εφαρμόσει από τις αρχές κιόλας του 2023 η κυβέρνηση, πριν ακόμη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκηρύξει εκλογές.

Κάποια εξ αυτών θα ανακοινωθούν το προσεχές Σάββατο ενόψει της συζήτησης για το νέο προϋπολογισμό και κάποια άλλα με την καινούργια χρονιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», μεταξύ των μέτρων ελάφρυνσης που βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και η επέκταση του μέτρου που βρίσκεται σε ισχύ σε ορισμένα μόνο νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι καταβάλλονται ισχυρές πιέσεις από πλευράς τοπικών κοινωνιών για την επαναφορά του εν λόγω μέτρου με σημαιοφόρους σε αυτή την προσπάθεια την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου που έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις.

Ήδη για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών στα νησιά έχει ανάψει το πράσινο φως από την Ε.Ε. εδώ και μία περίπου διετία, ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν προχώρησε σε εισήγηση εφαρμογής του μέτρου, με τον ισχυρισμό ότι τα οικονομικά της χώρας δεν επέτρεπαν μέχρι σήμερα μια τέτοια εξέλιξη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στο τέλος της κυβερνητικής θητείας επανέρχεται και μελετάται εκ νέου αυτό το ενδεχόμενο και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με όλα τα δεδομένα να είναι πλέον ανοιχτά.

kykladiki.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: