Ζούγκλα οι δρόμοι στη Μύκονο

Το επόμενο σοβαρό ατύχημα με πατίνι θα γίνει στη Μύκονο. Όχι, δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών μαντάτων.

Αλλά βρεθήκαμε στη Μύκονο για παρουσίαση νέων προϊόντων και υπηρεσιών της Uber και δείτε στις φωτογραφίες σε τι δρόμους κινούνται πατίνια γουρούνες, μηχανάκια… και τα Cayenne.

Τι και αν υπάρχει ο νόμος για την κυκλοφορία των Ε.Π.Η.Ο, όλα αυτά τα περίεργα οχήματα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα. Τώρα μάλιστα που άνοιξε η τουριστική σαιζόν και στα νησιά… το περιστατικό στην Καλαμάτα θα φαντάζει μακρινό παρελθόν.

Την ίδια στιγμή που ο νόμος είναι ξεκάθαρος και τα πρόστιμα τσουχτερά… οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Τουλάχιστον αυτό τονίζουν επαγγελματίες των μεταφορών στο νησί των ανέμων. 

Τι μένει; Η προσοχή και η υπομονή των οδηγών των συμβατικών οχημάτων. Σε κάθε περίπτωση η εμπλοκή σε ατύχημα με πατίνι ή ό,τι άλλο τέλος πάντων είναι ένας μπελάς για όλους. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε σοβαρά τροχαία που θα θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Εμείς να υπενθυμίσουμε το νόμο για τα Ε.Π.Η.Ο., δηλαδή τα Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτροκίνητα Οχήματα και καλό είναι να συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες αυτών.

Τι ισχύει για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών

Συνοπτικά έχουν εισαχθεί ρυθμίσεις για την κυκλοφορία τους στη βάση αξιολόγησης και συγκριτικής μελέτης άλλων χωρών, με βάση την ταχύτητα που αναπτύσσουν:

  • Τα οχήματα που αναπτύσσουν μικρή ταχύτητα (έως 6 χλμ./ώρα), παραπλήσια δηλαδή με την ταχύτητα του πεζού, κυκλοφορούν όπου και όπως κυκλοφορούν οι πεζοί.
  • Τα ΕΠΗΟ που αναπτύσσουν ταχύτητα από 6 έως 25 χλμ./ώρα, λογίζονται ως ποδήλατα και κυκλοφορούν όπου επιτρέπονται τα ποδήλατα.
  • Απαγορεύεται για λόγους οδικής ασφάλειας, η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, σε οδούς όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες (άνω των 50 χλμ./ώρα).
 

caroto.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!