
Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου το κλιμάκιο Μυκόνου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με το Δήμο Μυκόνου θα συμμετάσχει στην προβολή της ιστορικής ταινίας του κινηματογράφου “Η εκλογή της Σόφι” του Α. Πάκουλα με την πολλάκις βραβευμένη με Όσκαρ, Μέρυλ Στριπ.
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό με αφορμή το θέμα της ταινίας για την ψυχική ζωή των ανθρώπων γενικότερα καθώς κάθε καλλιτεχνική δημιουργία, όπως μια κινηματογραφική ταινία ,μπορεί να αποτελέσει αφορμή για σκέψη και προβληματισμό για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.
Ο ίδιος ο Φρόυντ, άλλωστε, περισσότερο από 100 χρόνια πριν αναφέρθηκε στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, όπως ο Οιδίπους Τύραννος, μιλώντας για πανανθρώπινες ψυχικές λειτουργίες.
Τη συζήτηση μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου Μυκόνου θα συντονίσει ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας, Γιώργιος Βάσσος, κλινικός ψυχολόγος–υπ. ψυχαναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.
Γεώργιος Β. Βάσσος
Κλινικός Ψυχολόγος MSc
Υπ. Ψυχαναλυτής ΕΨΕ
Ε/Υ Κινητής Μονάδας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Santorini – Mykonos GNTO Tourism Forum 2026
- Πώς πέθανε ο Τούρκος επιχειρηματίας Τανσέλ Τουγκάλ σε ύφαλο στη Μύκονο το 2023
- Κυκλάδες: Πιο ακριβά από ποτέ τα καύσιμα – Βάζει πλώρη για τα 2,5€ η βενζίνη
- Μονιμοποιούνται 85 εκπαιδευτικοί στις Κυκλάδες – Η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- Ζιάγκος: «Ιστορική στιγμή για τον οργανισμό – Αφιερωμένη στον Χατζηελευθερίου η νίκη»