ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ: ΤΑ ”ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ” ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΟ ΚΙΟΣΚΙ (ΦΩΤΟ)

Οι εξελίξεις στην πανδημία και τα εθνικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η πανδημία και τα εθνικά θέματα κυριάρχησαν στις συζητήσεις μεταξύ των προσκεκλημένων της Προέδρου της Δημοκρατίας, στη δεξίωση που παρέθεσε για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν ιδιαιτέρως αυστηρά και όλοι προσήλθαν έχοντας ανά χείρας το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR τεστ.

Οι περισσότεροι στα “πηγαδάκια” που δημιουργήθηκαν δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για την εξάπλωση της μετάλλαξης “Δέλτα” αλλά και για το σημαντικό ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών. Όπως ήταν λογικό τα “φώτα” έπεσαν πάνω στον Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από πολιτικούς, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους για την πορεία της πανδημίας, με τον ίδιο να απαντά πως η λύση απέναντι στον Κορονοϊό είναι ο εμβολιασμός.

Οι συζητήσεις στο κιόσκι

Στο ιστορικό κιόσκι στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και οι πολιτικοί αρχηγοί έβγαλαν τις μάσκες που φορούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δεξίωσης και σε χαλαρό κλίμα συζήτησαν για αρκετή ώρα αποφεύγοντας ωστόσο τις κουβέντες γύρω από τα “καυτά” πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας. “Ήταν μια χαλαρή συζήτηση. Δεν συζητήσαμε για πολιτικά. Ευτυχώς!” φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το τι διημείφθη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στο ίδιο κλίμα ήταν και τα όσα είπε η Φώφη Γεννηματά η οποία δεν έκρυψε την ανησυχία της για την πορεία της μετάλλαξης και τους ανεμβολίαστους. “Είμαστε αρκετά θορυβημένοι” φέρεται να είπε.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμα της τόνισε την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για μαζικό εμβολιασμό. “Καθώς το τέταρτο κύμα εμφανίζεται ακόμη πιο μεταδοτικό, αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα και την επείγουσα ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού. Δεν υπάρχει καμία αμφισημία και αμφιβολία: το τέλος της πανδημίας δεν είναι πια ζήτημα καλής τύχης ή μεταφυσικής· είναι δική μας επιλογή και ευθύνη” είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο ήταν ένα ακόμα ζήτημα που συζητήθηκε στα “πηγαδάκια” ανάμεσα στους πολιτικούς και τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τόνισε πως θα “υπάρξει απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις”. Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός καθώς η διάθεση της γειτονικής χώρας δεν αλλάζει. Το ήσυχο καλοκαίρι είναι μια ευχή. Όλους μας συμφέρει ένα ήσυχο καλοκαίρι. Αλλά βλέπουμε διάφορες κινήσεις ότι η διάθεση δεν αλλάζει. Δεν περιμένουμε κάτι αλλά δεν εφησυχάζουμε” τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενη μεταξύ άλλων στις επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο έκανε λόγο για απαράδεκτες εξαγγελίες.

“Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα και επεκτατικές ενέργειες. Καμία υποχώρηση δεν χωρεί στις απαράδεκτες εξαγγελίες της Τουρκίας για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη. Το ίδιο και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα” σημείωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συνομιλία του πρωθυπουργό με τον αριστούχο που έχασε τους γονείς του

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο Δημήτρης Καρακώστας ο οποίος κατάφερε να περάσει στις πανελλήνιες εξετάσεις με ιδιαιτέρως υψηλή βαθμολογία, παρά το γεγονός πως είχε χάσει και τους δυο τους γονείς από τον Κορονοϊό. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί του και δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που κατέβαλε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το που έγινε γνωστό το γεγονός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Καρακώστα τον οποίο είχε συγχαρεί για την επιτυχία του και την ψυχική δύναμη που είχε να αντιμετωπίσει το τραγικό γεγονός που του συνέβη και του ευχήθηκε να περάσει σε όποια στη σχολή ο ίδιος επιθυμεί. Παράλληλα ο Κωστή Χατζηδάκης έτρεξε τις διαδικασίες ώστε τα παιδιά από τον Αύγουστο να πάρουν την σύνταξη των γονιών τους.

Συμβολικές παρουσίες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε στην φετινή επέτειο να καλέσει μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, διευθυντές ΜΕΘ covid που εξακολουθούν να δίνουν μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ένα σκληρό αγώνα απέναντι στην πανδημία. Επίσης ξεχώρισε η παρουσία της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία με την καταγγελία της κατάφερε να δημιουργήσει ένα ντόμινο εξελίξεων και αποκαλύψεων για τις κακοποιήσεις των γυναικών τόσο στον αθλητικό όσο και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Αλλά ιδιαίτερο συμβολισμό είχαν και οι παρουσίες της Σταυρούλας Αξαρλιάν και του Γιώργου Μομφεράτου, ενώ η Μάγδα Φύσσα τελικώς δεν προσήλθε.

Παράλληλα στην λαμπρή εκδήλωση έδωσαν το παρών προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνίας. Επιστήμονες, επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας, καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με την πανδημία και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αθλητές όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Νίκος Ζήσης που αποχώρησαν από την ενεργό δράση αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Δείτε εικόνες:

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Translate »
error: Content is protected !!