ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΤΡΑ – ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΟΥΛΙ – ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Εκκενώθηκε το Σούλι, αποχωρούν οι κάτοικοι από Εγλυκάδα και Ριγανόκαμπο – Τραυματίστηκε πυροσβέστης, μάχη να μην περάσει η φωτιά την Περιμετρική της Πάτρας.

Εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην γειτονική περιοχή της Ελεκίστρας, στις παρυφές της Πάτρας.

Αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη βρίσκονται οι κάτοικοι της Ελεκίστρας και του Σουλίου, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το gnomip.gr, στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στο Σούλι, ενώ το pelop.gr αναφέρει ότι η φωτιά εντός οικισμού κοντά στην εκκλησία.

Στο μεταξύ, διεκόπη, για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας, αφού μεγάλο τμήμα του δρόμου βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Στο Σούλι σύμφωνα με το patrastimes.g”, κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην απειληθούν περισσότερες κατοικημένες περιοχές.

Επί τόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Σύμφωνα με το gnomip.gr, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην περιοχή της Μόμα και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ.

Τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών ζήτησε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να εμποδίσουν το μέτωπο της φωτιάς να περάσει την Περιμετρική της Πάτρας, ώστε να μην απλωθεί στην πόλη.

Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου, ενώ εκκενώνεται και ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Αχαΐα: Μάχη με τις φλόγες στη Δροσιά – Εκκενώνεται το χωριό

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στο βουνό Ερύμανθος, στην περιοχή της Δροσιάς Αχαΐας και κοντά στο χωριό Καλέντζι.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ερυμάνου Θ. Μπαρής η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δόθηκε εντολή εκκένωσης από τον διοικητή Πυροσβεστικής Αχαΐας για το νότιο τμήμα του χωριού Δροσιά.

Την τιτάνια προσπάθεια κατά του πύρινου μετώπου συνδράμουν και οι εθελοντές του ΣΕΔΙΠ.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, ανάμεσά τους και το θηριώδες ρωσικό, όπως και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Tempo24.news έχουν ζητηθεί ενισχύσεις και από άλλες πόλεις, καθώς η φωτιά ανησυχεί τις αρχές.

Ασφαλείς οι κάτοικοι

“Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς”, ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, “όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί”.

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι “απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε”, προσθέτοντας ότι “το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση”.

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Στο χωριό Δροσιά σπεύδουν άλλα 15 πυροσβεστικά οχήματα από τον Πύργο, εκεί δηλαδή όπου μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο. Τα οχήματα ανήκουν στην Πυροσβεστική Ιωαννίνων και βρίσκονταν από χθες στο Πύργο λόγω του κινδύνου για πυρκαγιές σε Αχαΐα και Ηλεία.

Στην Δροσιά σπεύδει επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Πηγή φωτογραφιών – βίντεο: pelop.gr, gnomip.gr

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Translate »
error: Content is protected !!