
Αψηφώντας τα μποφώρ που πνέουν στο Αιγαίο η ομάδα του «All for Blue» συνεχίζει τι προσπάθειες για το καθαρό γαλάζιο των θαλασσών.
Η Κατερίνα Τοπούζογλου, Ιδρύτρια All for Blue αναφέρει ότι προτού κλείσει η χρονιά πραγματοποιείται μια τελευταία επιχείρηση στο νότιο Αιγαίο, για τον καθαρισμό ακτών και βυθών, αλλά με κύριο στόχο τον εκπαιδευτικό.
Απευθυνόμενοι σε μαθητές των σχολείων, οι εθελοντές τους βάζουν στην διαδικασία του καθαρισμού του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως της μέριμνας για τον χώρο, που βρίσκεται έξω από το σπίτι. «Η ευαισθητοποίηση σήμερα δημιουργεί ενήμερους πολίτες αύριο, που θα προστατεύσουν την θάλασσα και τα πλάσματά της».

Καταδυόμενοι σε μικρά βάθη και συλλέγοντας σκουπίδια των λουομένων από τις ακτές διαπιστώνεται ότι «Τα συνήθη αντικείμενα είναι τα αποτσίγαρα από τις ακτές και τα πλαστικά από τον βυθό, ενίοτε καναπέδες, χριστουγενιάτικα, δέντρα, ποδήλατα, ηλεκτρικές συσκευές ακόμη και καλοριφέρ». Όπως λέει η κ. Τοπούζογλου, πριν από την επιχείρηση καθαρισμού προηγείται ένα σεμινάριο προς τους μαθητές για να ενημερωθούν τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από την γαλάζια επιφάνεια της θάλασσας.

Τα περισσότερα μέλη του All for Blue είναι αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης και αυτό τους βοηθά ιδιαίτερα να απελευθερώνουν ζώα που έχουν αιχμαλωτιστεί από τα δίχτυα και τα αγκίστρια των ψαράδων. Σύμφωνα με την κ. Τοπούζογλου αυτές οι καταδύσεις γίνονται συνήθως στις Μπαχάμες, όπου οι μεγάλοι καρχαρίες τόσο απαραίτητη για την βιωσιμότητα της περιβαλλοντικής αλυσίδα στον πλανήτη πέφτουν θύματα αλιέων.

Το ταξίδι καθαρισμού και ενημέρωσης συνεχίζεται με επόμενο σταθμό την Σαντορίνη για τέσσερις ημέρες και ακολούθως την Ρόδο, ενώ η δράση θα ολοκληρωθεί για φέτος στην παραλία του Βόλου.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Απίστευτη απάτη στη Μύκονο: Παρήγγειλαν iPhone και όταν άνοιξαν τα δέματα βρήκαν… λεμόνια!
- Ferrari Purosangue 2,2 εκατ. ευρώ παραδόθηκε στη Μύκονο – Η one-off Mansory του Alec Monopoly
- Λαοθάλασσα Μυκονίων και προσκυνητών τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου
- Τα σοκάκια της Μυκόνου στους οκτώ ομορφότερους δρόμους του κόσμου
- Ευστρ. Κουλαρά για τουρίστες: “Όπως κι εγώ όταν πάω σε μία άλλη χώρα σέβομαι τους νόμους της, και αυτοί πρέπει να σέβονται τον ΚΟΚ της Ελλάδας”