Εσπερινός του Οσίου Παϊσίου στην Ι.Μ. Παναγίας Τουρλιανής

Στο διαμορφωθέν εντός του κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Παρεκκλήσιο των Οσίων Νεοφανών Πατέρων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου, του εν Ευβοία, τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 Εόρτιος Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Παϊσίου.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αρχιμ. Νικολάου Κλάδη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου και Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, και των Διακόνων Γεωργίου, Φιλαρέτου και Νέστορος, και με την παρουσία των πλήθους Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Ακολούθως, στον αύλιο χώρο της Μονής εψάλησαν επί προευτρεπισμένου κουβουκλίου τα Εγκώμια του Οσίου, με τη συμμετοχή των παρισταμένων, ψαλλόντων του Διακόνου Φιλάρετου και του κ. Γεωργίου Κουνή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ομίλησε για την προσωπικότητα του Οσίου Παϊσίου, συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιο για την προσπάθειά του να καταστήσει γνωστό στη Μύκονο τον νεοφανή αυτόν Άγιο της Εκκλησίας, διένειμε σε όλους άρτο και γλυκίσματα, και ευχήθηκε για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!