Forbes: Δύο ελληνικά ξενοδοχεία στις εννέα ονειρικές μεσογειακές αφίξεις του 2022 – Και τα δύο από τις Κυκλάδες!

Photo: Nobu Hotels/Facebook

Λίστα με τις 9 πιο «oνειρικές» αφίξεις στη Μεσόγειο στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχείων την εφετινή χρονιά φιλοξενεί το Forbes: από αυτή, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και ξενοδοχεία που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, δύο. Το Nobu Hotel στη Σαντορίνη και το Cali στη Μύκονο. Tο Nobu, το brand που ανήκει στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον διάσημο σεφ Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa και τον παραγωγό ταινιών Meir Teper, φτάνει φέτος στο ελληνικό νησί «ακριβώς τη στιγμή που πιστεύαμε πως η Σαντορίνη δεν μπορούσε να γίνει περισσότερο καταπληκτική από όσο είναι», όπως γράφει χαρακτηριστικά το Forbes.

To ξενοδοχείο διαθέτει φυσικά ένα signature εστιατόριο Nobu, πλήρες spa, εγκαταστάσεις για fitness, μία πισίνα υπερχείλισης δύο επιπέδων και πέντε πολυτελείς βίλες με πισίνα. Η τοποθεσία του είναι τέτοια, στην κορυφή ενός βράχου στο Ημεροβίγλι, ώστε ο επισκέπτης να έχει θέα τόσο την Καλντέρα όσο και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Photo: Nobu Hotels/Facebook
Photo: Nobu Hotels/Facebook
Πώς φτιάχτηκε η αυτοκρατορία Nobu

Tα εστιατόρια Nobu είναι γνωστά meeting points για διασημότητες όπως η Kate Moss, ο Elton John και ο David Beckham. Πώς όμως ένα εστιατόριο μετατράπηκε σε ξενοδοχειακή αυτοκρατορία;

Το 1988, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγινε τακτικός πελάτης του πρώτου εστιατορίου του Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa στο Λος Αντζελες, Matsuhisa. Ο Ντε Νίρο ήταν ήδη μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ και ήθελε να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στον τομέα των επιχειρήσεων. Έτσι ενθάρρυνε τον Matsuhisa να ανοίξει ένα ακόμη εστιατόριο στην Tribeca, αλλά ο σεφ το αποφάσισε πολύ αργότερα, το 1994. Το πρώτο Nobu εστιατόριο.

Το πιάτο που έγινε συνώνυμο του Nobu, ο μαύρος μπακαλιάρος με miso, έγινε must για τους foodies. To εμβληματικό πιάτο συνέβαλε στην διεθνή προώθηση του brand. Έτσι το brand δημιούργησε εστιατόρια και ξενοδοχείο σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο Nobu Hotel άνοιξε το 2013 στο Λας Βέγκας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13 τέτοια ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο ενώ εκτός της Σαντορίνης το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν ακόμα 12 Nobu Hotels.

Υπάρχουν 40 πολυτελείς βίλες, όλες με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος αλλά και ιδιωτική πισίνα. Επιπλέον στη διάθεση των επισκεπτών του ξενοδοχείου θα υπάρχει ένας στολίσκος με γιοτ και ταχύπλοα, έτοιμος για εκδρομές σε άλλες παραλίες και γειτονικά νησιά.

Τα υπόλοιπα 7 ξενοδοχεία στη λίστα του Forbes:

El Vicenç de la Mar, Mαγιόρκα

Θα ανοίξει τις πύλες του πρώτη φορά τον Απρίλιο. Διαθέτει δύο εστιατόρια, μία ταράτσα με πολλά επίπεδα, σινεμά και 35 δωμάτια. Ανάμεσά τους σουίτες με ιδιωτικές βεράντες, τζακούζι ακόμα και ιδιωτική πισίνα.

Hotel La Palma, Κάπρι

Λίγα μέρη στην Ιταλία ενσαρκώνουν τόσο πολύ το πνεύμα της Dolce Vita όσο το Κάπρι. Φέτος η Oetker Collection ανεβάζει τον πήχη επαναλειτουργώντας το πρώτο ξενοδοχείο του νησιού, το οποίο υποδέχτηκε τους πρώτους του πελάτες το 1822.

Η συνέχεια στο travel.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!