
Πρέπει να βρίσκονται στο πορτμπαγκάζ μέχρι τον Απρίλιο – Ποια αυτοκίνητα εξαιρούνται
Υποχρεωτικός είναι ο εφοδιασμός από την 1η Οκτωβρίου όλων των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα.
Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), οι οδηγοί οφείλουν να φέρουν εντός του οχήματός τους αντιολισθητικές αλυσίδες από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Θα τοποθετούνται δε, μόνο εφόσον εκδοθεί ανακοίνωση από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις της Αστυνομίας ή της Τροχαίας, σε περίπτωση που οι τελευταίες θεωρήσουν, ότι συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας. Σε αντίθετη περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο 80 ευρώ.
Της υποχρέωσης να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες εξαιρούνται οι οδηγοί οχημάτων, τα οποία φέρουν χιονολάστιχα, δηλαδή τα χειμερινά ελαστικά, τα οποία φέρουν τη σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και τον χαρακτηρισμό M+S.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- 17o Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: «Γυναικείες διαδρομές-Επιλογές ζωής»
- SphinxTrails – ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου στον διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης 2025–2026
- SEAJETS: «Ο νους σου ταξιδεύει στο νησί;» – Δρομολόγια και προορισμοί για το 2026
- «Η εκπληκτική πορεία της ομάδας μας ήρθε ως αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς. του επαγγελματισμού, της συνέπειας»
- Ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας στον Μητροπολίτη Σουηδίας