
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας παρουσίασε μελέτη που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μυκόνου και συζητήθηκαν προτεινόμενες δράσεις, σε ένα νησί που αποτελεί προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας.
Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά και φορείς του νησιού, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας παρουσίασε μελέτη που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μυκόνου και συζητήθηκαν προτεινόμενες δράσεις, σε ένα νησί που αποτελεί προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας.
Οι δράσεις αυτές αφορούν την ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού, την ανάπτυξη και ολοκλήρωση υποδομών, την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη διαχείριση της κρουαζιέρας και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού: «Κοινός στόχος μας είναι να πετύχουμε στη Μύκονο ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης, επικεντρωμένο στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού. Η Μύκονος είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός παγκοσμίως και βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής μας απόφασης να αποτελέσει η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Απίστευτη απάτη στη Μύκονο: Παρήγγειλαν iPhone και όταν άνοιξαν τα δέματα βρήκαν… λεμόνια!
- Ferrari Purosangue 2,2 εκατ. ευρώ παραδόθηκε στη Μύκονο – Η one-off Mansory του Alec Monopoly
- Λαοθάλασσα Μυκονίων και προσκυνητών τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου
- Τα σοκάκια της Μυκόνου στους οκτώ ομορφότερους δρόμους του κόσμου
- Ευστρ. Κουλαρά για τουρίστες: “Όπως κι εγώ όταν πάω σε μία άλλη χώρα σέβομαι τους νόμους της, και αυτοί πρέπει να σέβονται τον ΚΟΚ της Ελλάδας”