
Κοινό τόπο αναζητούν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ, για το ζήτημα της ενδεχόμενης τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων που προκαλεί η Omicron.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι μια τέταρτη δόση θα ήταν λογικό να χορηγηθεί σε άτομα με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.
Οι υπουργοί θα συζητήσουν τη «χορήγηση τέταρτης δόσης», ανέφερε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η γαλλική προεδρίατης ΕΕ, η οποία διοργάνωσε την τελευταία στιγμή την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας.
Η Ουγγαρία και η Δανία, χώρες μέλη της ΕΕ, έχουν ήδη αποφασίσει τη διάθεση τέταρτης δόσης των εμβολίων κατά της COVID. Η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα αφορά τους πλέον ευπαθείς ενώ η ουγγρική κυβέρνηση είπε ότι όλοι θα μπορούν να κάνουν τη δόση αυτή αφού συμβουλευθούν τον γιατρό τους.
Η κυκλοφορία της τέταρτης δόσης ξεκίνησε στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα, με τη χώρα να γίνεται η πρώτη που χορηγεί τη λεγόμενη δεύτερη ενισχυτική δόση.
Τα πλουσιότερα κράτη αποφάσισαν να επισπεύσουν την κυκλοφορία των τρίτων δόσεων εν μέσω κύματος νέων κρουσμάτων που προκάλεσε η πιο μεταδοτική παραλλαγή Omicron, αλλά παραμένουν διχασμένα σε ό,τι αφορά την τέταρτη. Πολλές χώρες θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πριν ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό.
Αναζητείται κοινή προσέγγιση για τη στρατηγική εμβολιασμού
Η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι να βρεθεί κοινή προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις στρατηγικές στον εμβολιασμό.
Στη διαδικτυακή συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης ο συντονισμός άλλων πολιτικών για την COVID, συμπεριλαμβανομένης πιθανής νέας κοινής προμήθειας εμβολίων, καθώς τα «εμβόλια που είναι προσαρμοσμένα στις παραλλαγές έρχονται σύντομα», ανέφερε η γαλλική προεδρία.
Τα εμβόλια που είναι προσαρμοσμένα στην Omicron μπορεί να είναι έτοιμα ακόμα και τον Μάρτιο, αλλά η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων έχει δηλώσει πως δεν είναι ακόμα σαφές εάν χρειάζονται.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Μηδενική ανοχή στην υπονόμευση των υποδομών και την προσβολή της τοπικής κοινωνίας
- Ρυθμός και Κίνηση στη Μύκονο: Το Ετήσιο Showcase της Mykonos Dance Academy στο Γρυπάρειο
- Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σάββατο 18 Απριλίου
- Ανακαίνιση σπιτιού: Έρχεται νέο «Ανακαινίζω» με επιδότηση έως 95%
- Πότε έρχεται το «Emily in Paris» Ελλάδα; Αθήνα, Μύκονος και Σαντορίνη στα γυρίσματα της 6ης σεζόν!