
Στην προκήρυξη για την πλήρωση πέντε κενών θέσεων Διευθυντών σχολικών μονάδων στις Κυκλάδες προχώρησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.
Η προκήρυξη εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2026 και καλεί τους ενδιαφερόμενους μόνιμους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), που διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.
Οι πέντε σχολικές μονάδες
Οι θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν αφορούν σχολικές μονάδες σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα:
- ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Θήρας, νέα σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής με έναρξη λειτουργίας από 1η Σεπτεμβρίου 2026.
- Εσπερινό Γυμνάσιο Νάξου, επίσης με έναρξη λειτουργίας από 1η Σεπτεμβρίου 2026.
- ΓΕ.Λ. Τραγαίας, όπου η θέση του Διευθυντή είναι κενή λόγω συνταξιοδότησης.
- Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου, νέα σχολική μονάδα με έναρξη λειτουργίας από 1η Σεπτεμβρίου 2026.
- ΓΕ.Λ. Τήνου, όπου η θέση προέκυψε επίσης λόγω συνταξιοδότησης της προηγούμενης Διευθύντριας.
Η διάρκεια της θητείας
Η θητεία των Διευθυντών που θα επιλεγούν ξεκινά με την τοποθέτησή τους και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου 2027. Η ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να γίνει το αργότερο εντός τριών εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης τοποθέτησης.
Στην προκήρυξη καθορίζονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα προσόντα και τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών Α΄ επιπέδου.
Μέχρι 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις
Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, από 2 Σεπτεμβρίου έως και 11 Σεπτεμβρίου 2026, στις 23:59, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dide.kyk.sch.gr.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Μύκονος: Αυτά είναι τα γυαλιά και το φυλαχτό που εκλάπησαν – Η καταγγελία και η απάντηση του Τρύφωνα Σαμαρά
- Μύκονος: Υπάλληλος καταγγέλλει ξενοδοχείο για «μαύρες» πληρωμές, κάμερες με μικρόφωνα και γεύματα σε συσκευασίες γατοτροφής
- ΑΑΔΕ: «σαφάρι» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις – Βαριά καμπάνα σε «αόρατη» βίλα των 5.000€ στη Μύκονο
- Νέα τάση στην αγορά premium ακινήτων – Ενα σπίτι, πολλοί ιδιοκτήτες
- Κατερίνα Μονογιού – Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Ίου