Εμανουέλ Μακρόν: Το ΝΑΤΟ ήταν «εγκεφαλικά νεκρό» όταν η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα – «Ηλεκτροσόκ» η ουκρανική κρίση

«Ηλεκτροσόκ» για το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε την ουκρανική κρίση ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που παρουσίασε σήμερα το προεκλογικό του πρόγραμμα, εν όψει της προσπάθειας επανεκλογής του στην γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν ρωτήθηκε αν έκανε λάθος το 2019, οπότε και χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ εγκεφαλικά νεκρό.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι όταν έκανε τη δήλωση η κατάσταση ήταν τέτοια, αφού υπήρχε έλλειψη στρατηγικής καθαρότητας, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην Τουρκία που απειλούσε «άλλο κράτος μέλος», σε μία ξεκάθαρη αναφορά στην Ελάδα. 

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν ηλεκτροσόκ για τη Συμμαχία δήλωσε ο Μακρόν, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη μιας πολιτικής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Κατέληξε, πάντως, λέγοντας ότι ουδέποτε θεώρησε πως θα έπρεπε να φύγει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ.

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!