
Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Μάρκος Καφούρος, με αφορμή τις επιστολές του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κατέθεσε δύο Αναφορές, μία προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και μία προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέτοντας ζητήματα ενίσχυσης των αστυνομικών και των λιμενικών υπηρεσιών , αντίστοιχα, τόσο στη Σύρο όσο και ευρύτερα στις Κυκλάδες.
Στις παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής αναδεικνύει ζητήματα υποστελέχωσης στις αστυνομικές και λιμενικές υπηρεσίες των Κυκλάδων, επισημαίνοντας ότι η αυξημένη τουριστική δραστηριότητα δημιουργεί αυξημένες ανάγκες τόσο στην αστυνόμευση όσο και στην επιτήρηση των θαλάσσιων μεταφορών, οι οποίες δεν καλύπτονται επαρκώς από το υφιστάμενο ανθρώπινο δυναμικό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καφούρος καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα ζητήματα και να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες για την ενίσχυση των υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό και τα αναγκαία επιχειρησιακά μέσα.
«Η ενίσχυση των υπηρεσιών ασφάλειας στα νησιά μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία τους και την προστασία κατοίκων και επισκεπτών. Οι Κυκλάδες, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας και των ιδιαίτερων συνθηκών της νησιωτικότητας, χρειάζονται επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα, ώστε να μπορούν τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες».
Επισυνάπτονται ολόκληρα τα κείμενα των Αναφορών:
https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://naxostimes.gr/wp-content/uploads/2026/04/16.04.2026-Ενίσχυση-Λιμενικών-Υπηρεσιών.pdf
16.04.2026 Ενίσχυση Λιμενικών Υπηρεσιών
https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://naxostimes.gr/wp-content/uploads/2026/04/16.04.2026-Ενίσχυση-Αστυνομικών-Υπηρεσιών.pdf
16.04.2026 Ενίσχυση Αστυνομικών Υπηρεσιών
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Δήλος 3D Digital Twin: Η Δήλος στην Ψηφιακή Εποχή μέσα από μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη απεικόνιση
- Χρηματοδότηση για επενδύσεις σε αλιευτικά σκάφη στο Νότιο Αιγαίο
- Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μυκόνου
- Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Ασφάλεια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου
- Ενημέρωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο σε Σχολεία της Μυκόνου και της Τήνου