Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα όρια των συναλλαγών στο IRIS

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα όρια των συναλλαγών του IRIS, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.
Μιλώντας στο ertnews για το σενάριο αύξησης του ημερήσιου ορίου συναλλαγών του συστήματος άμεσων πληρωμών, IRIS, ο κ. Στουρνάρας αφού χαρακτήρισε το IRIS ως ένα επιτυχημένο σύστημα άφησε ανοιχτό το παράθυρο αύξησης του ορίου.
Υπενθυμίζεται πως αυτή ανέρχεται στα 500 ευρώ αυτή τη στιγμή.
«Θα μπορούσε. Είναι κάτι που το κοιτάμε. Το IRIS είναι ένα πετυχημένο σύστημα, δεν έχουμε ανάγκη άλλου συστήματος. Έχουμε επενδύσει σε αυτό, πηγαίνει πολύ καλά. Πρέπει να δούμε τι προβλήματα έχει και να τα διορθώσουμε και να το επεκτείνουμε και να γίνει ένα εθνικό σύστημα πληρωμών», είπε.
O διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε πως τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το ύψος μείωσης του επιτοκίου από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, την πιθανότητα η μείωση να φτάσει ακόμα και στο 0,5% υπό προϋποθέσεις.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Τα σοκάκια της Μυκόνου στους οκτώ ομορφότερους δρόμους του κόσμου
- Οι Παναγιές των Κυκλάδων: Οι εικόνες, τα θαύματα και οι θρύλοι που ταξιδεύουν αιώνες στο Αιγαίο
- Πώς «θησαύρισε» η ρωσική μαφία στην Ελλάδα
- H EE φέρεται να παρακολουθεί τον ουρανό για UFO – Πιλότοι μιλούν για περιστατικά σε Κύπρο και Μύκονο
- Διακοπές ηλεκτροδότησης στη Μύκονο την Τρίτη 18/8 – Σε ποιες περιοχές