Μυστήριο με πλοίο στην Τενερίφη – Βρέθηκαν ναρκωτικά, ανήκει σε ελληνική εταιρεία-«φάντασμα»

Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν τα 15 μέλη του πληρώματος – Είχε ξεκινήσει από τη Βραζιλία με προορισμό της Λετονία

Σε μυστήριο εξελίσσεται υπόθεση με πλοίο το οποίο ακινητοποιήθηκε στην Τενερίφη της Ισπανίας, με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ενώ οι τοπικές αρχές να έχουν προχωρήσει σε 15 συλλήψεις.

Μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία αναφέρουν ότι στο φορτηγό πλοίο «Blume», σημαίας Τόγκο, εντοπίστηκαν περίπου 4,5 τόνοι κοκαΐνης, με αξία που φτάνει τα 180 εκατομμύρια δολάρια (165 εκατ. ευρώ). Παράλληλα τα ίδια ΜΜΕ αναφέρουν πως το πλοίο ανήκει σε ελληνική εταιρεία. 

Οι ισπανικές αρχές έκαναν έφοδο στο πλοίο ανοιχτά των αφρικανικών ακτών την Τετάρτη και το μετέφεραν, στη συνέχεια, στα Κανάρια Νησιά, στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε. Οι αρχές κατέσχεσαν την ποσότητα των ναρκωτικών και συνέλαβαν τα 15 μέλη του πληρώματος, δύο Αλβανοί και 13 Πακιστανοί.

blume_1

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο ιδιοκτήτης του πλοίου πρακτικά είναι άγνωστος. Αν και η βάση της εταιρείας είναι στην Ελλάδα και δηλώνει ότι έχει γραφεία στον Πειραιά, στην οδό Φίλωνος, δεν έχει υποβάλει χαρτιά για να υπαχθεί στο άρθρο 89 για τις διαχειρίστριες εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι το πλοίο είναι άγνωστο στην Ελλάδα.

Η εταιρεία δεν είναι ναυτιλιακή, αλλά μία Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΜΙΚΕ), μία από τις εταιρείες που σχηματίζονται με ελάχιστα κεφάλαια («εταιρεία της μίας στάσης»).

blume_
blume_3

Πώς εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά

Το «Blume» είχε αναχωρήσει από το Σάντος στη Βραζιλία στις 20 Δεκεμβρίου με προορισμό τη Ρίγα στη Λετονία. Το πλοίο έπλεε χωρίς να δίνει στίγμα για τη θέση του μέσω δορυφόρου, βρισκόταν όμως υπό παρακολούθηση έπειτα από πληροφόρηση που είχε η ισπανική αστυνομία.

Στο Marine Traffic το τελευταίο στίγμα είναι στις 17 Ιανουαρίου (μία ημέρα πριν από τον εντοπισμό) ανοιχτά της Δυτικής Σαχάρας. Η έφοδος των ισπανικών αρχών έγινε 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε.

blume_position
Το στίγμα του «Blume» στις 17 Ιανουαρίου, η τελευταία θέση που καταγράφει το Marine Traffic

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας τονίζει ότι το «Blume» δήλωνε ότι μεταφέρει 200 τόνους καφέ, μια ποσότητα πολύ μικρή για το μέγεθος του πλοίου.

Κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους δέματα με ναρκωτικά. Στη συνέχεια συνελήφθησαν τα 15 μέλη του πληρώματος και το πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Τενερίφης.

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: