Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ: Την μνήμη του Αγίου Παιδομάρτυρος Μάμαντος τίμησαν οι Μυκόνιοι, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παλαιοκάστρου, στην Άνω Μερά, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τους ύμνους της οποίας απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης κ. Γ. Καμαριάρης, της Χορωδίας «Αντιφωνικό Μέλος» και ο Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού Παναχράντου Χώρας, η εικόνα του Αγίου Μάμαντος μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στο ομώνυμο Κοιμητηριακό Ναΰδριο της Ιεράς Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των εκεί αναπαυομένων Μοναζουσών.
Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε, επήνεσε και συνεχάρη τον Υπεύθυνο της Ιεράς Μονής, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, για την διαρκή μέριμνά του προς αυτήν και το επιτελούμενο εκεί έργο, ευχαρίστησε τους συναχθέντες πιστούς για την παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλους εύκρατο και ειρηνικό το αρξάμενο φθινόπωρο.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου και Υπευθύνου της Μονής, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Νικ. Γκέλου, Αντώνιου Κουσαθανά, Δημ. Λαζαρίδη και κας Τώνιας Ανδρονίκου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς κας Ειρήνης Ζουγανέλη, των Υποψηφίων Δημάρχων κ.κ. Χρήστου Βερώνη και Αντ. Φιορεντίνου, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών κας Φραντζ. Κουνάνη, του Ευεργέτου του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Μάμαντος κ. Δημ. Ασημομύτη, καθώς και πλήθους ευσεβών Μυκονίων, που κατέκλυσαν το Ναό και τους αύλιους χώρους της Μονής.














Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Κυνηγετικός Σύλλογος Μυκόνου: Ετήσια Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου
- Mykonos Run 2026: Ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος επιστρέφει στο νησί τον Απρίλιο
- Με λαμπρότητα και υποδοχή ιερού λειψάνου ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στη Μύκονο
- 37ο EUPEA Forum στη Μύκονο: Η Ευρώπη συζητά για τη Συμπερίληψη μέσω της Φυσικής Αγωγής
- Η τέχνη «ανθίζει» στο ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές μεταμόρφωσαν το σχολείο τους